Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Næringsstoftabel for fjerkræ og æg fordelt på udskæringer

Næringsindhold i fjerkræ og æg opgjort efter fedtindhold.

Tallene stammer fra DTU Fødevareinstituttet's Fødevaredata fra marts 2010.

Næringsindhold i 100 g råt kød af forskellige udskæringer og æg:

Udskæring

Energi KJ

Protein
g

Fedt
g

Kolesterol
mg

D- vitamin
µg

B1- vitamin
mg

B2- vitamin mg

B6- vitamin
mg

B12- vitamin
µg

Jern
mg

Zink
mg

Selen
µg

Fjerkræ                        
Kalkun, kød 455 21,9 2,2 64 0 0,09 0,16 0,46 2,0 0,77 2,6 9,9
Høne, kød 445 20,3 2,7 65 0,20 0,09 0,17 0,60 0,5 0,80 1,4 12,4
Kyllingelever 495 19,1 4,1 345 0,21 0,48 3,40 0,80 21,0 9,20 2,9 50,5
Kråse, kylling 475 18,2 4,2 240 - 0,09 0,05 0,12 0,6 2,50 2,7 -
And, brystkød 495 19,9 4,3 77 - 0,42 0,31 0,63 0,8 4,50 0,7 -
Andelever 550 18,7 4,6 515 - 0,56 0,89 0,76 54,0 30,5 3,1 124
Kalkun, kød og skind 530 20,2 5,0 64 - 0,06 0,16 0,41 1,0 0,80 1,4 24,0
And, kød 500 18,3 5,1 77 1,00 0,36 0,45 0,34 0,4 1,20 1,4 24,0
Kylling, kød 550 20,0 5,7 70 0,20 0,10 0,16 0,39 0,4 0,58 1,0 12,4
Kalkun, kød, hakket 620 22,2 6,6 67 - 0,07 0,16 0,40 1,6 0,76 1,8 -
Kylling, bryst, kød og skind 620 21,5 6,9 64 1,5 0,06 0,09 0,53 0,3 0,90 0,8 -
Gås, kød 650 22,8 7,1 84 1,00 0,13 0,38 0,64 0,5 2,60 2,3 24
Kylling, lår, kød og skind 650 18,9 8,9 84 1,50 0,06 0,15 0,26 0,3 1,80 1,6 -
Hjerte, høne 620 15,6 9,3 136 - 0,31 0,73 0,23 7,3 6,00 6,6 -
Kylling, kød og skind 755 18,5 11,8 75 0,20 0,09 0,15 0,36 0,4 0,60 0,9 10,0
Kylling, vinge, kød og skind 780 19,2 12,2 77 1,50 0,05 0,09 0,35 0,3 1,40 1,3 -
Poulard, kød og skind 865 19,0 14,6 75 1,50 0,06 0,12 0,35 0,3 1,00 1,3 -
Høne, kød og skind 880 17,1 15,9 73 - 0,06 0,12 0,32 0,3 1,00 1,4 8,0
Gås, kød og skind 1515 15,9 33,6 80 1,00 0,13 0,35 0,58 0,3 2,50 1,4 24,0
And, kød og skind 1650 11,5 39,3 76 1,00 0,20 0,21 0,19 0,3 1,20 1,4 24,0
Æg                        
Æggehvide 205 10,9 0,2 0 0 0 0,45 0,00 0 0,02 0,0 6,0
Hele æg 595 12,6 9,9 423 1,75 0,07 0,45 0,12 2,10 2,10 1,4 23,3
Æggeblomme 1310 15,9 26,5 1281 4,00 0,22 0,40 0,30 3,3 5,50 3,8 30,0

 

 

Links til mere viden:

Anina Kjær