Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Næringsstoftabel for grisekød fordelt på udskæringer

Næringsindhold i grisekød opgjort efter udskæring.

Download næringsstoftabellen (pdf)

Tallene stammer fra DTU Fødevarebanken FRIDA udarbejdet af Danmarks Fødevareforskning i marts 2010 og senest opdateret af DTU-Fødevareinstituttet i 2017.

Næringsindhold i 100 g råt kød af forskellige udskæringer:

Grisekød     Energi, Kj Protein i gram per 100 gram Fedt i gram per 100 gram   Mikronæringsstoffer
Udskæring Nyt navn Delprøve Gns. Min Max Gns. Min Max Gns. Min Max Kolesterol, mg D- vitamin, µg B1- vitamin, mg B2- vitamin mg B6- vitamin, mg B12- vitamin, µg Jern, mg Zink, mg Selen, µg
Kam
Svinekam med svær til flæskesteg Flæskesteg af kam Mod skinke       18,1 16,8 19,2 23,3 19,2 27,1                  
Midterstykke       18,9 17,8 20,1 21,3 17,1 24,2                  
Mod nakke       16,8 16,4 18 25,2 22 28,8                  
Hel udskæring 1160 930 1490 18,5 16,4 20,1 22 17,1 28,8 65 0,7 0,65 0,16 0,27 0,7 0,55 3,6 6,9
Svinekam uden svær, svinekotelet Filet, 3 mm fedtkant, kotelet med fedtkant Mod skinke       21,1 20,6 21,9 10,6 8,4 12,1                  
Midterstykke       21,3 21,1 21,4 9,5 8,3 10,2                  
Mod nakke       18,8 17,8 20 14,3 11,4 16,1                  
Hel udskæring 750 620 990 20,8 17,8 21,9 10,4 8,3 16,1 63 0,62 0,81 0,19 0,37 0,7 0,71 3,6 6,9
Svinefilet, Kotelet uden fedtkant/fadkotelet Filet, 0-1 mm fedtkant, Minutkotelet Mod skinke 571     22,9 22,7 23,1 4,3 3,7 4,6                  
Midterstykke 545     22,9 22,4 23,5 3,6 3,4 3,8                  
Mod nakke 617     21,3 20,6 21,8 6,3 5,7 7,1                  
Hel udskæring 550 480 690 22,6 20,6 23,5 4,2 3,4 7,1                  
Filet Royal af svinefilet, Sauté-skiver af svinefilet, Medaljon af svinefilet Filet Royal af filet uden fedtkant, Sautéskiver, Medaljon Hel udskæring 442     22,3     1,1     60 0,47 0,84 0,16 0,36 0,7 0,71 3,6 6,9
Skaftkotelet / Herregårdskotelet Herregårdskotelet uden fedtkant med 4-6 cm ben Hel udskæring 659     18,5 15,5 21,1 8,8 6,5 11                  
Hamburgerryg Hamburgerryg Hel udskæring 495     16,3     5,4     63 0,59 0,81 0,19 0,37 0,7 0,55 1,3 7
Mørbrad
Svinemørbrad Royal Mørbrad Royal Hel udskæring 430     22,3     1,4     60 0,47 0,84 0,16 0,36 0,6 1 1,8 6,9
Svinemørbrad, afpudset Mørbrad, afpudset Hel udskæring 500     21,1     3,8     60 0,5 1,14 0,24 0,37 0,6 1,02 1,8 10,4
Svinemørbrad, helt afpudset Mørbrad, helt afpudset Hel udskæring 450 440 480 21,5 21,1 22,3 2,3 1,9 2,9                  
Skinke
Skinkeinderlår, helt afpudset, Skinkechnitzler, Wokstrimler  Inderlår af gris, helt afpudset, Schnitzel af gris, Wokstrimler Hel udskæring 470 460 490 21,6 20,8 22,7 2,6 2,1 3 60 0,48 0,83 0,16 0,35 0,7 0,66 3,6 6,9
Skinkeklump, helt afpudset, Skinke Bites, Skinketern, Skinkestrimler Klump af gris, helt afpudset, Skinke Bites, Minuttern, Minutstrimler Hel udskæring 440 430 460 21,7 21,1 22,4 1,9 1,3 2,5 61 0,5 0,81 0,21 0,31 0,7 0,66 3,6 6,9
Skinketern og skinkestrimler af yderlår Minuttern og Minutstrimler af yderlår Hel udskæring 500 480 540 21,3 20,9 21,6 3,6 3 4,6 61 0,51 0,81 0,21 0,31 0,7 0,66 3,6 6,9
  Minuttern og Minutstrimler af 50 % yderlår og 50 % klump   470     21,5     2,75                      
Skinkeculotte yderlår ca. 2 mm spæk Culotte, yderlår af gris, 2-3 mm fedtlag Hel udskæring 700 660 730 19,6 19,4 19,8 9,6 8,7 10,6 - - - - - - - - -
Skinkesteg, yderlår med svær Skinkesteg, yderlår med svær Hel udskæring 770     19,1     12     - - - - - - - - -
Skinkemignon Mignon af gris, helt afpudset Hel udskæring 530 500 560 20,1 19,4 20,5 4,7 3,7 5,6 61 0,51 0,81 0,21 0,31 0,7 0,66 3,6 6,9
Hakket svinekød 6% fedt Hakket grisekød, 6% fedt   595     21,2     6,3     61 0,54 0,79 0,15 0,33 0,8 0,91 2,2 -
Hakket svinekød 10% fedt Hakket grisekød, 10% fedt   725     19,5     10,6     67 0,6 0,71 0,2 0,32 0,8 0,91 2,2 -
Bryst
Slag til rullesteg og rullepølse Slag af gris, Rullesteg, Rullepølse, Porchetta   905     18,2     16,1     65 0,67 0,43 0,15 0,26 0,7 0,58 3,6 6,9
Ribsteaks og svinebryst uden svær, 2 mm spæk Ribsteaks og bryst uden svær, 2 mm spæk   950     17,7     17,6     65 0,69 0,48 0,18 0,26 0,7 0,6 3,6 6,9
Svinebryst, kogestykke med svær, Ribbensteg  Bryst af gris, kogestykke med svær, Ribbensteg   1055     17,6     20,4     67 0,71 0,48 0,18 0,26 0,7 0,6 3,6 9,5
Bacon i skiver Bacon i skiver   1075     15,9     21,4     63 0,55 0,7 0,14 0,24 0,7 0,52 1,7 8,3
Spareribs, revelsben af stegestykke uden svær Spareribs, revelsben af stegestykke uden svær   1165     17,2     23,6     67 0,77 0,63 0,14 0,24 0,7 0,51 3,6 6,9
Svinebryst, stegestykke med svær til stegt flæsk, Ribbensteg Bryst af gris, stegestykke med svær til stegt flæsk, Ribbensteg   1380     16     30     - 0,91 0,48 0,16 0,2 0,7 0,51 3,6 6,9
Svinebryst med svær Bryst af gris med svær, Stegt flæsk, Ribbensteg Mod kam       22 20,5 25,6 18,2 16,7 19,3                  
Midterstykke       26,3 24,4 29 16,9 16,2 17,5                  
Mod hoved       28,7 27,1 32,3 16,7 15,8 17,3                  
Hel udskæring 1290 1050 1610 26,1 20,5 32,3 17 15,8 19,3                  
Indmad
Svinelever Lever af gris   525     21,1     3,4     300 0,2 0,3 2,95 0,67 40 13,4 6,8 47,6
Svinehjerte Hjerte af gris   455     17     4,3     150 0,51 0,44 1 0,44 2,7 6 2,1 12,1
Bov
Bovsteaks Bovsteaks   775     19,9     11,8     63 0,61 0,74 0,15 0,3 0,7 0,83 3,6 5,8
Bov i tern - bov helt afpudset Bov i tern - bov helt afpudset   540     20,2     5,3     61 0,52 0,62 0,23 0,35 0,7 0,83 3,6 5,8
Hakket svinekød 18% fedt Hakket grisekød, 18% fedt   950     18,3     17,2     70 0,67 0,64 0,19 0,28 0,8 - 2,2 -
Hoved
Kæbeklump, svinekæber, grisekinder Kæbe, kæbeklump, grisekinder, afpudset   500 480 510 19,8 19,3 20,4 4,1 3,8 4,4 61 0,52 0,8 0,15 0,34 0,7 0,48 3,6 6,9
Nakke
Nakkekam med svær til flæskesteg Nakkekam med svær til flæskesteg   1115     16,5     22,5     67 0,76 0,53 0,22 0,27 0,7 0,89 3,6 6,9
Nakkefilet, afpudset, Nakkekotelet Nakkefilet, afpudset, Nakkekotelet Mod skinke       19,2 18,8 19,7 10,5 9,7 11,1                  
Midterstykke       17,6 16,4 18,4 13,1 11,8 14,8                  
Mod bov       18,1 17,3 18,9 14,5 12,4 16,6                  
Hel udskæring 810 650 1000 18,4 16,4 19,7 13 9,7 16,6 60 0,81 0,73 0,21 0,25 0,8 1 2,7 9,7

Værdierne er baseret på analyser af mange forskellige prøver. Da der hele tiden kommer nye produkter til, er det imidlertid ikke muligt at vise en komplet oversigt over markedet. Brug denne tabel vejledende, eller check næringsdeklarationer og producenters hjemmesider for de specifikke produkter.

Links til mere viden:

Puk Maia Ingemann Holm