Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Næringsstoftabel for okse- og kalvekød fordelt på udskæringer

Næringsindhold i okse- og kalvekød opgjort efter fedtindhold.

Tallene stammer fra DTU Fødevareinstituttet's Fødevaredata fra marts 2010.

Næringsindhold i 100 g råt kød af forskellige udskæringer:

Udskæring

Energi KJ

Protein
g

Fedt
g

Kolesterol
mg

D- vitamin
µg

B1- vitamin
mg

B2- vitamin mg

B6- vitamin
mg

B12- vitamin
µg

Jern
mg

Zink
mg

Selen
µg

Okse- og kalvekød

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalvenyre

340

16,4

1,6

375

1,00

0,38

1,90

0,50

23,0

6,80

1,7

120

Okseinderlår

470

22,3

2,5

62

0,40

0,06

0,18

0,50

1,4

2,40

4,7

6,5

Kalvelever

500

19,0

3,0

300

0,25

0,18

2,15

0,90

60,0

5,00

3,7

30

Roastbeef

505

21,7

3,5

57

0

0,05

0,12

0,40

1,7

2,10

3,6

6,7

Tykstegsfilet

515

21,8

3,9

62

0,40

0,06

0,20

0,50

1,4

2,30

3,6

6,5

Brissel, kalv

450

17,8

4,0

153

0,25

0,20

0,20

-

-

1,50

1,3

6,0

Oksekød uspec., helt magert < 5% f.eks. inderlår

530

21,7

4,3

62

0,40

0,06

0,19

0,32

1,4

2,10

3,6

6,5

Klump

540

21,2

4,8

61

0,40

0,05

0,19

0,50

1,4

2,10

4,6

6,5

Højrebsfilet, afpudset

555

22,4

5,0

64

0,40

0,04

0,15

0,50

1,4

1,80

4,6

10,2

Kalv, Culotte 5-10% fedt

550

21,0

5,2

61

0,20

0,06

0,13

0,41

1,3

1,40

4,3

5,0

Kalvehjerte

475

14,9

3,7

150

1,00

0,35

0,67

0,31

12,0

3,60

1,4

14,0

Skank (osso-buco)

585

21,4

6,0

63

0,40

0,04

0,18

0,50

1,4

2,20

5,3

6,5

Yderlår

595

21,4

6,2

63

0,40

0,06

0,19

0,50

1,4

2,10

4,5

9,7

Oksemørbrad, afpudset

595

20,0

6,4

58

0,40

0,08

0,22

0,33

2,4

2,50

3,0

6,5

Uspec., magert oksekød 5-10% f.eks. mørbrad

645

21,1

7,8

64

0,50

0,05

0,17

0,32

1,4

2,10

4,8

6,8

Oksekød, Mellemskært

685

20,8

9,0

64

0,50

0,03

0,19

0,48

1,4

2,20

5,8

9,5

Hakket oksekød, 10% fedt

705

20,5

9,6

63

0,50

0,05

0,17

0,26

2,1

2,30

4,2

-

Marvpibebov

760

19,9

11,4

64

0,50

0,04

0,17

0,46

1,4

2,10

4,4

6,5

Kalvetunge

755

16,9

12,2

62

-

0,08

0,28

0,13

4,0

2,30

3,4

2,0

Tykkam

825

19,5

13,3

65

0,60

0,04

0,19

0,46

1,4

2,20

4,4

6,5

Tyndbov+ mellembov

850

19,2

14,2

65

0,60

0,04

0,17

0,45

1,4

2,00

4,6

6,5

Uspec. oksekød, middelfedt 10-15% f.eks. tykkam, T-bone

860

19,7

14,2

66

0,60

0,05

0,20

0,32

1,4

2,20

4,6

6,5

Spidsbryst

895

17,6

15,6

62

0,60

0,05

0,15

0,28

1,6

1,98

3,5

8,0

Tyndstegsfilet med fedtkant

910

20,3

15,2

69

0,60

0,04

0,15

0,45

1,4

1,80

4,3

6,5

Okseculotte

895

19,4

15,3

67

0,60

0,06

0,18

0,45

1,4

2,10

4,3

6,5

Højrebsfilet med fedtkant

970

19,5

17,3

69

0,70

0,04

0,13

0,44

1,4

1,70

4,2

8,9

Entrecote med fedtkant

1100

18,2

21,3

70

0,80

0,04

0,16

0,40

1,4

1,90

3,9

6,5

Kalvekød, fedt

1160

18,5

22,8

72

0,20

0,05

0,13

0,41

1,3

1,10

3,7

8,2

Uspec. oksekød, fedt > 20% f.eks. bryst, entrecote

1330

16,4

28,4

64

0,90

0,03

0,14

0,32

1,4

1,60

3,9

6,5

Tyndbryst 1320 17,0 27,8 73 0,90 0,03 0,15 0,38 1,4 1,60 3,9 7,7

Tykbryst

1355

15,9

29,3

71

0,90

0,03

0,16

0,38

1,4

1,60

3,9

6,5

Tværreb

1390

16,6

29,9

74

0,90

0,03

0,14

0,37

1,4

1,60

3,8

6,5

Værdierne er baseret på analyser af mange forskellige prøver.
Da der er stor variation og udskiftning af udskæringer, betegnelser mv., er det ikke muligt at vise en komplet oversigt over markedet.
Brug disse tabeller vejledende, eller check næringsdeklarationer på de enkelte produkter.  

Links til mere viden:

Hanne Castenschiold