Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Kød og sundhed

Som mange nok har lagt mærke til, har WHO offentliggjort en ny rapport, der beskriver relationerne mellem indtag af rødt kød og udvikling af kræft. Det er specialenheden under WHO, International Agency for Research on Cancer (IARC), der har anskueliggjort relationen mellem indtag af rødt kød og udvikling af især kolorektal kræft gennem data fra 800 epidemiologiske undersøgelser.

Ernæringsfokus har samlet dette information og fakta om kød og kræft, således at du som ernærings- og madprofessionel kan få et overblik over fakta i sagen.

I boksene til højre kan du få mere viden og finde mere information.

Den længe ventede rapport fra IARC (International Agency for Research on Cancer) blev offentliggjort i stilhed uden pressemeddelelse den 29. marts 2018. Den fulde tekniske rapport, der vedrører deres vurdering af rødt kød som sandsynligvis kræftfremkaldende for mennesker og forarbejdet kød som kræftfremkaldende, indeholder som udgangspunkt ikke nogen nyheder. Der har da heller ikke været den store interesse hverken på sociale medier eller i pressen for at skrive om den.
Årets Ernæringsfokus konference: Er sundheden blevet syg? bød på 2 oplæg om kost og kræft. Kræft er en kompliceret sygdom, der findes i mange forskellige former. Kosten har blandt meget andet indflydelse på udvikling af kræft, men der er noget der tyder på, at det er fraværet af kostfibre, fuldkorn, grønt og frugt, der på kost-siden øger den relative risiko for sygdommen, end tilstedeværelsen af fx forarbejdet kød. Allerøverst på risiko-rangstigen for ”The Global Burden of Disease” ligger rygning og højt blodtryk forfulgt af overvægt og fysisk inaktivitet.