Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Energitabel

Energiindhold i forskellige fødevarer pr. 100 g

0-99 kJ/0-25 kcal
Agurk
Icebergsalat
Squash
Tomat
Grøn peberfrugt
Bladselleri
Honningmelon 
1000-1099 kJ/240-260 kcal
Flæskesteg af kam■
Feta 40+
Bacon■
Ost 30+
100-199 kJ/25-50 kcal
Champignon
Asparges
Blomkål
Hvidkål/rødkål
Gulerod
Skummetmælk
Minimælk
Porre
Cantaloupmelon
Cheasy frugtyoghurt med sødestof 0,1 % - Jordbær*
Broccoli
Løg 
1100-1199 kJ/260-285 kcal
Rullepølse
Franskbrød
Marineret sild
200-299 kJ/50-70 kcal
Letmælk
Appelsin
Æble
Pære
Ananas
Vindruer
Sødmælk
Yoghurt naturel
Ærter
1200-1299 kJ/285-310 kcal
Fiberknækbrød*
300-399 kJ/70-95 kcal
Rejer
Kartofler
Banan
Torsk
Rødspætte
Yoghurt med frugt 
1300-1399 kJ/310-335 kcal
Ost 45+
400-499 kJ/95-120 kcal
Filet Royal
Sauté-skiver af filet af gris 
Medaljon af filet af gris 
Majs
Schnitzel af inderlår af gris 
Wokstrimler af inderlår af gris 
Frikadeller max 3 %
Kalkun uden skind
Hjerte af gris 
Kogt skinke
Oliven
Tun i vand
Flanksteak af yderlåg af gris 
Mignon af gris 
Minutstrimler/minuttern 
1400-1499 kJ/335-355 kcal
All-Bran ® Regular*
Rosiner
Piskefløde
500-599 kJ/120-140 kcal
Mørbrad af gris 
Hamburgerryg
Leverpostej max 3 %*
Kylling uden skind
Oksemørbrad
Hakket grisekød 6 % 
1500-1599 kJ/355-380 kcal
Ris
Spegepølse*
Havregryn
Pasta
Cornflakes
600-699 kJ/140-165 kcal
Æg
Fiskefrikadelle
Avocado
Laks
1600-1699 kJ/380-405 kcal
Remoulade
Sukker
700-799 kJ/165-190 kcal
Lammekølle■
Hakket grisekød 10 %
Koteletter■
Kylling med skind■
Creme fraiche 18 %
2000-2999 kJ/475-715 kcal
Mandler
Peanuts
Mayonnaise
800-899 kJ/190-215 kcal
Tun i olie
Makrel i tomat
Rugbrød
Okseculotte■
3000-3999 kJ/715-950 kcal
Kærgården
Smør
Olie
900-999 kJ/215-240 kcal
Medisterpølse
Ost 20+
Hakket Grisekød 18 %
Leverpostej

* Varedeklarationer
■ Ved tilberedning frasmeltes fedt og fedtkanter skæres væk. 

Kilde: DTU Fødevareinsittuttet - Fødevarebanken

Når magert kød steges i fedtstof, opsuger det ikke fedt fra panden. Men alt kød skal tages af panden, så snart det er stegt, da fedtet ellers sætter sig fast på kødet - og stegefedtet skal kasseres. 

Få flere oplysninger om energi i fedtfattig leverpostej og pålæg via boksen til højre.

Links til mere viden:

Puk Maia Ingemann Holm