Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Magre udskæringer

Mange udskæringer indeholder ganske lidt fedt, men uanset hvad du vælger, får du mange vigtige proteiner, vitaminer og mineraler.

Magert kød kræver mere nænsom tilberedning end kød med meget fedt.
Det bedste - og mest saftige - resultat får du, ved at holde øje med tid og centrumtemperatur, så vi anbefaler, at du bruger minutur og stegetermometer.

Fedtindhold højst 10 g/100 g:

Svinekød

Filet Royal
1 g
Sauté-skiver af filet af gris 1 g
Medaljon af filet af gris 1 g
Mørbrad 1 g
Schnitzel af inderlår fra gris 2 g
Wokstrimler af inderlår fra gris 2 g
Lever 3 g
Hakket grisekød, 3-6 % 3-6 g
Hakket grisekød, 4-7 %
4-7 g
Hakket grisekød, 8-10 % 8-10 g 
Flanksteak 4 g 
Luksus minutstrimler og -tern 
4 g 
Mignon af lårtunge 4 g 
Hjerte 4 g 
Kæbeklump 5 g
Svinebov, helt afpudset/tern 5 g 
Culotte, ca. 2 mm spæk 10 g 
Kotelet af gris 10 g 
Fadkotelet af gris 10 g 

 

Kylling

Kyllingeinderfilet
1 g 
Kyllingebrystfilet  3 g 
Hakket kylling, 3-6 %  3-6 g 
Kylling underlår  8 g 

 

Okse- og kalvekød

Kalveschnitzel af inderlår  2 g 
Wokstrimler af okseinderlår  3 g 
Hakket oksekød, 3-6 %  3-6 g 
Roastbeef af oksetykstegsfilet  4 g 
Tern og strimler af okseklump  5 g
Bøffer af oksehøjrebsfilet, afpudset  5 g 
Kalv, culotte
5 g 
Osso Buco af okseskank  6 g 
Gullash-strimler af okseyderlår  6 g 
Oksemørbrad, afpudset  6 g 
Okselårtunge  6,5 g 
Hakket oksekød, 10 %
10 g 

 

Puk Maia Ingemann Holm