Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Ernæring og kostvaner

NY-Sunde knogler hele livet
19 siders pjece i format 17 x 24 cm. Revideret 2017. Indeholder gode råd om forebyggelse og om at leve med knogleskørhed. Pjecen er udarbejdet af Mejeriforeningen i samarbejde med Osteoporoseforeningen og professor, overlæge, dr.med. Bente Langdahl.
Nr. 1056

publikationer@lf.dk
 
Generel viden om protein
A4, 2 sider. Informationsmateriale med viden om protein, herunder hvorfor er protein vigtigt, hvilke proteinkilder er bedst samt hvor meget protein skal man have. Derudover indeholder materialet tabel med det anbefalede daglige indtag af protein samt illustration af tallerkener med fødevarer der svarer til 28 g protein.
Kun til download
Viden om mæthed
A4, 2 sider. Informationsmateriale om protein og mæthed. Derudover får du generel viden om protein, herunder hvorfor er protein vigtigt, hvilke proteinkilder er bedst samt hvor meget protein skal man have. Materialet indeholder en tabel med det anbefalede daglige indtag af protein samt illustration af tallerkener med fødevarer der svarer til 28 g protein.
Kun til download
Viden om ældre
A4, 2 sider. Informationsmateriale om ældres behov for protein. Derudover får du generel viden om protein, herunder hvorfor er protein vigtigt, hvilke proteinkilder er bedst samt hvor meget protein skal man have. Materialet indeholder en tabel med det anbefalede daglige indtag af protein samt illustration af tallerkener med fødevarer der svarer til 28 g protein.
Kun til download
Viden om træning
A4, 2 sider. Informationsmateriale om behovet for protein i forbindelse med træning. Derudover får du generel viden om protein, herunder hvorfor er protein vigtigt, hvilke proteinkilder er bedst samt hvor meget protein skal man have. Materialet indeholder en tabel med det anbefalede daglige indtag af protein samt illustration af tallerkener med fødevarer der svarer til 28 g protein.
Kun til download
Milk, nutrition by nature
En 47 siders bog i format 17 x 24 cm , udviklet som en del af et europæisk oplysningsprojekt fra det Europæiske MilkForum. Bogen er på dansk og henvender sig til Ernærings- og sundhedspersonale. Bogen beskriver den videnskabelige evidens bag mejeriprodukters positive bidrag til ernæring og sundhed. 152 referencer. http://www.milknutritiousbynature.eu
 
Indkøb til husholdningen
Så mange penge bruger vi på de forskellige fødevaregrupper
Kun til download

Madens opgave
1 planche

Kun til download

Indtag af kød, fjerkræ og æg
11 plancher
Kun til download

Fedt og fedtsyrer
7 plancher
Kun til download

Protein fra animalske eller vegetabilske fødevarer
PowerPoint præsentation. 3 plancher som viser 28 g protein på hver tallerken fx kød, fjerkræ, æg, ærter, bønner, linser, nødder, brød m.m.
Proteinindholdet i g er det samme, mens energien er meget forskellig. Find mere information i informationsmaterialet: Protein fra animalske eller vegetabilske fødevarer.
Kun til download

Protein fra animalske eller vegetabilske fødevarer
Informationsmateriale der viser 21 forskellige tallerkener med 28 g protein. Rækkefølgen er efter stigende mængde energi. Man kan ikke bare lige erstatte bøffen med bønner. Det kræver nye retter, andre tilberedningsmetoder og mere planlægning, især når bælgfrugter skal sættes i blød 10-12 timer før kogning.
Kun til download

Protein
2 plancher
Kun til download

Forslag til morgenmad (1)med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher

Kun til download

Forslag til morgenmad (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher
Kun til download

Forslag til frokost (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher
Kun til download

Forslag til frokost (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher
Kun til download

Forslag til aftensmad (1) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher
Kun til download

Forslag til aftensmad (2) med 30 g protein og 2,5 g leucin
3 plancher
Kun til download

Kulhydrat
4 plancher
Kun til download

Vitamin A, D, E, B ogC
10 plancher
Kun til download

Vitamin D
2 plancher
Kun til download

Mineralerne - jern, zink, kalium,calcium, selen, magnesium og jod.
9 plancher
Kun til download

Fedtsyresammensætning i udvalgte fedtstoffer
2 plancher

Kun til download