Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Faktaark om kød

Tabeloversigt over udskæringer af gris
Kilder: DTU´s Fødevaredatabank - Frida og rapporten Næringsindhold i kødudskæringer - danske grise, DTU-Fødevareinstituttet, februar 2017.
Link til rapporten
Kun til download 

All in one - Fem skridt til bedre svinekød
Faktaark med kortfattet information om dansk svinekød og dyrevelfærd, kvalitet, fødevaresikkerhed, bæredygtighed - miljø og klima, samt leveringssikkerhed.
Kun til download

Grisen og Danmarkshistorien
Historikeren Else-Marie Boyhus fortæller om nogle retter, som vi har spist igennem århundreder, og som stadig ses på middagsbordet. Det er retter, der her indvirket på den danske madkultur og svinekødets betydning. Retterne er ordnet kronologisk. 6 sider.
Kun til download   
Kødets ernæringsmæssige betydning
Faktaarket udarbejdet af Landbrug & Fødevarer giver en gennemgang af kødets betydning for menneskets udvikling, kødets indhold af næringsstoffer og dets betydning i kosten.6 sider.
Kun til download   
Spisekvalitet af dansk svinekød
Kort fortalt kan: Landmanden have fokus på at vælge de bedste krydsninger og bl. a. sikre en høj tilvækst hos grisene op til slagtertidspunktet. Slagteriet sørge for, at slagtesvinene udsættes for så lidt stress som muligt på slagtedagen, samt at slagtekroppen nedkøles korrekt og efterfølgende modnes. Detailhandlen sørge for, at kødet udskæres korrekt og forsynes med tilberedningsanvisninger. Forbrugerne sørge for, at kødet tilberedes korrekt til den anbefalede centrumtemperatur - og gerne ved lav temperatur. 7 sider.
Kun til download   
Forbrug af svinekød, oksekød og fjerkræ
Forbrug af svinekød, oksekød og fjerkræ til rådighed, indkøbt - eller spist? Læs om hvad forskellige opgørelser for forbrug kan bruges til - og ikke mindst, hvad de ikke kan bruges til. Der er også vist modeller for sammensætning af sund kost. 6 sider.
Kun til download