Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Børn synes ikke, de er kræsne – i samme grad som forældrene gør

Analyse fra Landbrug & Fødevarer viser, at mange børn har en oplevelse af, at deres forældre synes, de er kræsne. Analysen ser desuden på, hvilke fødevarer børn selv siger, at de kan lide.

Uden mad og drikke, dur helten ikke – det gælder også børn. Men hvad kan de egentlig lide af mad og drikke? Og synes de selv at de er kræsne? Det har Landbrug & Fødevarer spurgt børn på 4.-6. klassetrin om. Børnene kan lide mange fødevarer. Højst på listen finder vi pasta, mens otte ud af ti godt kan lide både kylling, oksekød og svinekød. Nederst på listen finder vi fisk og ost – stadig er det dog seks ud af ti børn, der siger, at de godt kan lide dette. Børnene kan især godt lide grøntsager, der spises rå (fx agurker, gulerødder og majs). Grøntsager som porrer, champignon, spinat og kål, der normalt bliver tilberedt, er de grøntsager færrest børn kan lide.

Det tyder på, at jo ældre man bliver, jo flere grøntsager kan man lide.

Mange børn synes ikke selv de er kræsne, men er overbevidste om, at deres forældre synes det. Læs mere og se grafer i analysen ” Børn synes ikke, de er kræsne – i samme grad som forældrene gør”.

Læs analysen her

www.madskoler.dk

 

Seneste nyt