Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Danskerne er fortsat glade for madpakken – men hvad har vi i dem?

Rugbrød til mændene, leverpostej til børnene og rester fra aftensmaden til kvinderne – hvad er der egentlig i madpakkerne?

Ny undersøgelse om danskerenes madpakkevaner lavet af Landbrug & Fødevarer, afslører et fald i antal af smurte madpakker men også, at rugbrød med leverpostej er en fortsat favorit. Fra 2015-2017 er antallet af ugentlige smurte madpakker i Danmark faldet med ca. 1 million. Tre ud af fire madpakker består af rugbrød, ofte med kødpålæg og lidt gnavegrønt ved siden af. Tre ud af fire børn har madpakke med dagligt – et udtryk for vores madpakkekultur i Danmark. Hvert femte barn har tørret frugt eller barer med som del af madpakken.

Kvinderne er dem der oftest tager rester med fra aftensmaden og også dem der har mest grønt med. Mændene spiser oftest rugbrød. Dem som ikke har madpakke med, spiser i kantiner, hjemme, køber take-away eller spiser ikke frokost.

Læs analysen her

Seneste nyt