Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Langt flere danskere køber oftere økologi

Ni ud af ti danskere køber økologiske fødevarer, og tallet er stigende.

En undersøgelse lavet Landbrug & Fødevarer har lavet om danskernes forhold til økologi viser, at ni ud af ti danskere køber økologiske fødevarer, men også at nogle gør det oftere end andre. Alle regioner køber økologisk, men Region Hovedstaden er fortsat førende. Den hyppigste årsag til, at danskerne køber økologisk frugt og grønt er for at undgå sprøjterester, øget dyrevelfærd, af hensyn til drikkevandet og at det er sundere. Kvinder lægger i højere grad vægt på dyrevelfærd og klima – mændene på kvalitet. Prisen har også betydning - danskerne vil have billigere økologi – hvis det bliver billigere vil de købe mere. Større variation i udbud af økologiske fødevarer kunne ligeledes få flere til at købe mere økologi, især hvis der er tale om danske, lokale og friske varer. Det er især æg, mælk/yoghurt og grøntsager som forbrugerne gerne vil have er dansk produceret, når de køber økologi.

Læs analysen her

 

Seneste nyt