Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Salmonella

Fødevarestyrelsen fraråder ikke længere almindelige forbrugere at bruge rå æg til den hjemmelavede is, den røgede sild eller til desserter og kager.

Siden midt i 90’erne har både foder, æglæggende høner, pakkerier og æg været underlagt streng kontrol. Det har betydet, at indholdet af salmonella i danske æg nu er så lavt, at de stort set er salmonellafri. Danske æg har siden 1.7.2012 haft særstatus i EU. Æg, der bliver importeret til Danmark fra andre lande, skal leve op til samme krav som de danske æg.

I Danmark anbefaler man at opbevare æg i køleskab eller på et sted, hvor temperaturen er under 12 grader. Æg kan holde sig i mange uger. Ifølge lovgivningen er æg først ”gamle” efter 28 dage.

Links til mere viden:

Anina Kjær