Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Æg

Madspild er i takt med et øget fokus på Bæredygtighed og klima også kommet på dagsordenen hos danskerne. Analyserne forneden udarbejdet af Landbrug & Fødevarer sætter fokus på dette emne.

2018
Landbrug & Fødevarer har igen undersøgt danskernes forbrug af, holdninger til og køb af æg. Her får du resultaterne fra den seneste undersøgelse og de vigtigste udviklingstendenser sammenlignet med tidligere år.
2017
Flere og flere forbinder æg med sundhed - andelen er steget med 18 procentpoint siden 2011, og er nu nået helt op på 64 pct. Sundhedsværdien ved æg begrundes først og fremmest med det høje proteinindhold, en god mæthedsfornemmelse og indholdet af vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Kolestrerol-myten er under fortsat aflivning, men den (over)lever stadig hos 23 pct. af danskerne.
2017
Danskerne foretrækker generelt danske fødevarer, men hvor stærk præferencen er, kan svinge alt efter kategori. Denne analyse sætter fokus på, hvordan danskerne har det med danske vs. udenlandske æg.
2016
Flere danskere opfatter æg som sunde, og at færre forbinder æg med forhøjet kolesterol. Ligeledes en tendens til, at respondenterne som helhed mener, det er ernæringsmæssigt godt at spise flere æg end tidligere.
2015
De 18-29 årige er den aldersgruppe, der spiser flest æg. De har øget deres forbrug af æg gennem det seneste år og spiser oftere æg uden for hovedmåltiderne sammenholdt med resten af danskerne.