Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Børn og mad

Børn og mad er et emne som påvirker mange travle børnefamilier i Danmark. Analyserne indenfor dette emne omhandler madlavning med børn, kræsenhed og balancen mellem en sund livsstil og travl hverdag. Analyserne kan findes herunder.

 

2019
Der er stadig flest børn, der får madpakke med i skole. Læs mere om hvad der er i børns madpakker og hvilke bekymringer forældre har omkring tilblivelsen af dem.
2018
Landbrug & Fødevarer har i en ny undersøgelse spurgt forældre til børn i alderen 8-12 år, hvilke bekymringer de har til deres børns trivsel, og om de opfatter deres børn som kræsne.
2017
Børnefamilier føler sig i højere grad end andre presset på tid i hverdagen, men tilbereder alligevel oftere varm aftensmad end gennemsnittet. Landbrug & Fødevarer har set nærmere på denne spændende forbrugergruppe med fokus på deres aftensmad.
2017
Hvad har børn i 4.-6. klasse lyst til at gøre mere af sammen med deres forældre - og hvis de dskulle lave mad selv, hvad ville de så lave? Det har Landbrug & Fødevarer spurgt børn i 4.-6. klasse om i en ny undersøgelse.
2015
Børnefamilier laver oftere mad, de har et større repertoire af retter og de tager deres børn med i køkkenet. Derfor er de en vigtig forbrugergruppe at tale med pga. deres rolle som bærere af madkulturen i Danmark.
2015
En stor andel af danskerne smører madpakker hver uge, og det er især børnefamilier med skolebørn, som smører særligt mange madpakker. Dog tyder noget på, at fast food er på vej ind i fleres frokostvaner.