Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Kød og kødforbrug

Hvordan ser danskernes kødforbrug ud og hvad påvirker danskernes valg af kød når de står i køledisken? Den følgende række af analyser fra Landbrug & Fødevarer forsøger at kortlægge danskernes vaner når det kommer til kød og kødforbrug.

2018
Landbrug & Fødevarer ønsker at hjælpe danskerne til bedre gastronomiske oplevelser. Kortlægningen her afslører, at danskerne tror på mange myter, når det gælder tilberedning af gris.
2018
Kalvekød har en nicheplads i de danske kølediske med 2,6 pct. af danske husstandes samlede indkæb af fersk kød. Analysen viser, at forbrugernes mulighed for at købe kalvekød begrænses af en lav tilgængelighed, høj pris og et lille udvalg i køledisken. Som resultat overser forbrugeren kalvekød som et alternativ til middagsretter.
2016
Sammenlignet med de øvrige kødtyper er kalvekød måske en lidt overset spise. Denne markedsanalyse stiller skarpt på, hvilke forbrugere der oftest køber kalvekød, hvorfor de gør det, og hvad potentialet er for detailhandlen og fødevarevirksomheder.
2016
Hvad prioriterer forbrugeren højest i deres valg af oksekød? Denne analyse sætter fokus på danskernes prioriteringer, når det handler om deres valg af oksekød.
2016
Hvad prioriterer forbrugeren højst ved valg af svinekød? Landbrug & Fødevarer har gennem de senere år gentagne gange spurgt danskerne, hvad de lægger mest vægt på, når de vælger forskellige fødevarer. Følgende analyse sætter fokus på danskernes prioriteringer og mindset, når det handler om valg af svinekød.
2016
Hvad prioriterer forbrugeren højst ved valg af fjerkrækød? Landbrug & Fødevarer har gennem de senere år gentagende gange spurgt danskerne, hvad de lægger mest vægt på, når de vælger forskellige fødevarer. Analysen sætter fokus på danskernes prioriteringer, når det handler om valg af fjerkrækød.
2015
Hvad tænker forbrugerne om rødt kød? Hvad dækker betegnelsen egentlig over - og hvor sundt eller usundt opfattes det? Det er nogle af de spørgsmål, som Landbrug og Fødevarer har spurgt forbrugerne om. Det tyder nemlig ikke på, at ret mange forbrugere ved, hvad betegnelsen "rødt kød" dækker over.
2015
Danskernes køb af kylling er stigende. Det er måske fordi kylling typisk indgår i de aftensmadsretter, som forbrugerne vælger, når de ønsker et sundere aftensmåltid.
2015
Ikke overraskende anses fisk, frugt og grøntsager for at være særligt sunde fødevarer, men hele 69 pct. af danskerne oplever også kylling som særligt sundt. Det gør kylling til en af de sundeste fødevarer, der overgår bl.a. nødder og rugbrød. Derudover overgår kylling og både svine- og oksekød, hvad angår sundhedsopfattelsen af de enkelte kødtyper, og kylling anses for at være den anden sundeste kødtype - kun overgået af fisk.
Omkring 3000 udvalgte husstande indberetter data til GfK ConsumerScan.
2014
Forholdsvis mange kan ikke se på pakken, hvilket land fersk kylling kommer fra. Dette er problematisk, da forbrugerne foretrækker dansk kylling og pakken har stor indflydelse på hvad forbrugerne ender med at købe.
Omkring 3000 udvalgte husstande indberetter data til GfK ConsumerScan.