Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Valg af fødevarer

I en travl hverdag kan det være svært at tage det sunde valg når man står i det lokale supermarked. Men hvad prioriterer danskerne når de køber ind, og hvilke tendenser er der at finde, når det kommer til danskernes kost samt valg af fødevarer. Herunderkan du finde analyser udført af Landbrug & Fødevarer, som omhandler netop dette.

2018
Idealisterne er typisk 36+, er velstående og bor typisk i to-personers husstande. Idealisterne udgør en måske lidt overset gruppe af forbrugere fordi de ikke tilhører det vigtige segment af unge millenials. Analysen viser dog, at idealisterne er særligt værdifulde og dermed attraktive for fødevaresektoren.
2018
Sundhedsdebatten fortsætter, og der stilles hele tiden spørgsmålstegn til, hvad der er sundt eller usundt. Landbrug & Fødevarer har derfor undersøgt danskernes holdning til De Officielle Kostråd, som hovedparten af den danske befolkning med fordel kan efterleve.
2016
Prist betyder stadigt mindre for forbrugerne, når de køber fødevarer, mens faktorer som økologi, dyrevelfærd og at produkterne er produceret i Danmark betyder mere. Således er andelen, som lægger mest vægt på pris, faldet med 28 pct. siden 2011.
2016
​I dagligvarebutikkerne er det ikke altid nemt for forbrugerne at gennemskue fødevarernes kvalitet. Derfor tages der ofte udgangspunkt i kende kvalitetsmarkører på fødevarerne, som hugtigt og nemt kan guide forbrugerne. Derfor er bl.a. danskproducerede fødevarer blevet mere populære hos de danske forbrugere. Men hvad kan de danske fødevarer egentlig, og hvorfor synes danskerne godt om dem?
2016
Convenience produkter, dvs. fødevarer og madløsninger med et færdiglavet eller tidsbesparende element, buldrer frem og er en værdsat, udstrakt hånd til danskerne, når sulten skal stilles. Ny undersøgelse viser dog, at convenience fødevarerne har deres største force og fremtid, når de kan lette og ikke erstatte madlavningen.
2016
Sundhed er det nye sort for Nordens forbrugere, og det kommer i særdeleshes til udtryk i efterspørgslen efter fødevarer, der opfattes som værende sundere. Denne analyse stiller skarpt på udviklingen inden for tre typer sundt positionerede fødevarer, herunder "bedre-for-dig"-fødevarer, økologiske fødevarer og fødevarer, der tager højde for fødevareintolerance.

2016
DTUs seneste kostundersøgelse viser, at danskernes indtag af protein er steget i alle aldersgrupper sammenlignet med kostundersøgelsen fra 2008, hvilket primært skyldes et øget indhold af animalske produkter (kød, æg og fisk) i danskernes kost. Generelt ligger danskernes gennemsnitlige indtag af protein inden for det anbefalede interval på 10-20 procent energi fra protein.
2015
Landbrug & Fødevarer har i en befolkningsundersøgelse spurgt danskere, om der er nogle næringsstoffer, de gør sig umage for at spise mere eller mindre af. Fedt, kulhydrat og salt er de næringsstoffer, dan skerne bevidst spiser mindre af, mens protein og calcium får lov til at fylde mere på tallerkenen.
2013
En undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer viser, at danskernes foretrukne drikkevarer udover vand, er kaffe og mælk. Således drikker mere end hver anden dansker vand til deres måltider og mere end hver femte drikker kaffe eller mælk. Når det kommer til indtagelsen af mælk er det børnefamilierne, som fører an.