Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Måltider

Den følgende række af analyser omhandler måltiderne på de danske middagsborde, frokosten på arbejde og skole samt hvornår danskerne spiser ude og deres holdninger til det. Analyserne er at finde forneden.

2017
Udespisning fylder mere og mere i danskernes samlede fødevarebudget. Landbrug & Fødevarer har derfor undersøgt, hvor danskerne spiser ude, hvor ofte de gør det og hvilke holdninger de har til det.


2017
Madpakker har i mange år været det, som flest danskere spiser til frokost. Tidligere analyser foretaget af Landbrug & Fødevarer har dog vist en faldende tendens i brugen af madpakker. Denne analyse ser nærmere på, hvordan det ser ud i 2017.
2016
Generelt tilbereder over halvdelen af danskerne et varmt aftensmåltid på en typisk dag. Det er heller ikke sjældent, at der er overskydende aftensmad, som bliver spist som rester den næste dag eller gemt til senere. Samlet set er det 62 pct. af danskerne, der spiser et varmt, tilberedt aftensmåltid eller rester på en typisk dag.
2016
For rigtig mange danskere er kantinen på arbejdspladsen eller studiet en investering i medarbejdernes ydeevne, og en god frokost er en forudsætning for en god arbejdsdag. Derfor tager Landbrug & Fødevarer i denne analyse et kig på den nyeste viden om kantinegæsters ønsker og forventninger til kantinen på arbejdspladsen eller studiet.
2015
Selvom de unge generelt oftere springer nogle af hovedmåltiderne over på ugentligt basis, er det personer i alderen 60+ det er særligt problematisk for. Denne gruppe skal nemlig være særligt opmærksom på at få nok protein.
2015
En stor andel af danskerne smører madpakker hver uge, og det er især børnefamilier med skolebørn, som smører særligt mange madpakker. Dog tyder noget på, at fast food er på vej ind i fleres frokostvaner.