Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Madspild

Madspild er i takt med et øget fokus på Bæredygtighed og klima også kommet på dagsordenen hos danskerne. Analyserne forneden udarbejdet af Landbrug & Fødevarer sætter fokus på dette emne. 

2018
Denne rapport indeholder en opsummering og gennemgang af en række relevante undersøgelser om madspild hos de danske forbrugere. Den er udarbejdet for at få et opdateret overblik over danske forbrugeres madspild, samt at få en indsigt i deres holdning til madspild. Rapporten har til formål at samle nyere analyseresultater og forbrugerundersøgelser, der kan fremme viden på området samt give et indblik i nogle af de initiativer, der har til formål at mindske forbrugernes madspild.
2016
Denne rapport er et resultat af et 2-årigt projektarbejde, der har haft til formål at reducere madspild fra jord til bord. Parterne bag projektet repræsenterer virksomheder på tværs af værdikæden, og har arbejdet sammen om at finde gennemgribende og holdbare løsninger. Denne rapport beskriver resultaterne og kortlægger bl.a. også omfang af madspild og barrierer for at mindske madspild. Herunder identificeres top 10 madspidsfødevarer. Projektet er gennemført med støtte fra Erhvervsstyrelsen.
2016
Danskernes gode intentioner om at minimere deres madspild fylder mere og mere i dagligdagen. Ny beregning peger dog på, at danskerne går på kompromis med dette i julemåneden, hvor fødevareindkøb og deraf afledt madspild er særligt højt.
2016
Salget af frysere og køle/fryseskabe er faldet siden 2006. Især bliver der købt færre kummefrysere. Antallet af nye fødevarer på frost er faldet siden 2011, sandsynligvis fordi friskhed er blandt de vigtigste valgkriterier af fødevarer. Men større fokus på madspild kan øge behovet for fryserkapacitet.
2015
Denne rapport indeholder en opsummering og gennemgang af en række relevante rapporter omhandlende madspild i Danmark på både forbruger-, detail- og foodserviceniveau. Rapporten er udarbejdet for at opnå et opdateret overblik over madspildets omfang i Danmark. Rapporten har derfor til at formål at samle nyere analyseresultater og fakta, som yderligere kan fremme viden på området samt afdække hvilke områder, der mangler viden omkring.
2015
Madspild koster årligt 60 mia. euro for landbrugs- og fødevarevirksomheder i Europa, anslår ny rapport. Flere innovative løsninger mod madspild globalt kan måske være med til at reducere tabet.