Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Mejeri

Hvad er af betydning for danskerne når danskerne når der skal købes mejeriprodukter i supermarkedet? Det forsøger Landbrug & Fødevarer at besvare i rækken af undersøgelser som kan findes nedenunder.

2016
Landbrug & Fødevarers seneste analyse af danskernes valgkriterier ved valg af fødevarer viser, at økologi har overhalet pris som den parameter, som flest danskere vægter højest, når de vælger mejeriprodukter. I forhold til tidligere år er der flere, som lægger vægt på, om produktet er dansk produceret, mens færre lægger vægt på produktets friskhed.
2016
De officielle kostråd fra Sundhedsstyrelsen råder os til at drikke mælk og spise mejeriprodukter hver dag. Men noget tyder på, at der blandt danskerne er skepsis og tvivl om mælk og mejeriprodukters sundhedsværdi.
2014
Landbrug & Fødevarer har spurgt danskerne, hvad de lægger mest vægt på når de køber mejeriprodukter. Økologi, pris og friskhed er de faktorer, som flest nævner. Mange lægger imidlertid også vægt på, at produktet er dansk og om det er sundt.