Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Danskerne kan lide smagen af gris

Synes vi generelt er gode i køkkenet
Generelt synes 85 % af danskerne, at de er habile i et køkken. Det er især kvinderne, der mener, at de er gode til at lave mad. Konkret mener 31 % af kvinderne, at de er rigtigt gode, mens det samme gælder for 25 % af mændene.

Ved tilberedning af de magre udskæringer skal der dog ikke så meget til, for at kødet bliver overstegt og tørt at spise. I større udskæringer kan et stegetermometer være en god hjælp til at stoppe i tide, så stegen ikke ender som sålelæder. Kødet må gerne være rosa i midten af hele udskæringer, da der praktisk taget er sterile forhold i midten af musklerne. Det giver den bedste spiseoplevelse - magert kød bliver mest mørt og saftigt, når det er svagt rosa i centrum.

Det er fakta, som danskerne ikke benytter sig af. Mere end 70 % af danskerne bruger aldrig stegetermometer, og hele 80 % af danskerne tror, at kødet ikke må være rosa i midten.

Hvad kan vi bedst lide at tilberede?
Mange danskere er fortrolige med at tilberede grisekød. Det siger hele 82 % af befolkningen. Undersøgelsen viser, at vi er mest fortrolige med at tilberede hakket grisekød. Generelt er danskerne glade for hakket kød, og her er det hakket oksekød, der bruges mest af i de danske køkkener. Fra grisen er det mørbraden, som flest kan lide at tilberede, da den giver mange variationsmuligheder. Og det på trods af, at de synes, den er sværere at tilberede end øvrige stykker af gris.
Rapporten har spurgt til et udvalg af udskæringer og danskernes holdning til tilberedningen af dem. Læs her mere om, hvad danskerne synes om flæskesteg, mørbrad, hakket grisekød, koteletter, stegeflæsk, ribbenssteg, tern/strimler og nakkefilet, og hvordan de typisk tilbereder udskæringerne.

Myter om tilberedning lever i bedste velgående
Gennem tiden har Landbrug & Fødevarer informeret forbrugerne om fup og fakta vedrørende tilberedning af kød. Slagteriernes Forskningsinstitut (nu Teknologisk Institut) har undersøgt forskellige myter om tilberedning af kød, der langt hen ad vejen har vist sig at være netop myter. Myter som at stegen bliver bedre af at hvile inden udskæring, eller at man skal lukke porerne i kødet for at holde på saften, er indgroet i forbrugerne.

For at give danskerne bedre gastronomiske oplevelser, skal myterne aflives, og danskerne skal have bedre kendskab til forskellige tilberedningsmetoder og anvendelse af stegetermometer. Det kan spare tid i tilberedningen og give en større kulinarisk oplevelse. På voresmad.dk kan du hente masser af fakta og inspiration om grisekød.

Hent hele markedsanalysen om danskernes kendskab til tilberedning af gris.

Hent den tilhørende rapport.