Energitabel

Energiindhold i forskellige fødevarer pr. 100 g

0-99 kJ/0-25 kcal
Agurk
Icebergsalat
Squash
Tomat
Grøn peberfrugt
Bladselleri
Honningmelon 
1000-1099 kJ/240-260 kcal
Flæskesteg af kam■
Feta 40+
Bacon■
Ost 30+
100-199 kJ/25-50 kcal
Champignon
Asparges
Blomkål
Hvidkål/rødkål
Gulerod
Skummetmælk
Minimælk
Porre
Cantaloupmelon
Cheasy frugtyoghurt med sødestof 0,1 % - Jordbær*
Broccoli
Løg 
1100-1199 kJ/260-285 kcal
Rullepølse
Franskbrød
Marineret sild
200-299 kJ/50-70 kcal
Letmælk
Appelsin
Æble
Pære
Ananas
Vindruer
Sødmælk
Yoghurt naturel
Ærter
1200-1299 kJ/285-310 kcal
Fiberknækbrød*
300-399 kJ/70-95 kcal
Rejer
Kartofler
Banan
Torsk
Rødspætte
Yoghurt med frugt 
1300-1399 kJ/310-335 kcal
Ost 45+
400-499 kJ/95-120 kcal
Filet Royal
Sauté-skiver af filet af gris 
Medaljon af filet af gris 
Majs
Schnitzel af inderlår af gris 
Wokstrimler af inderlår af gris 
Frikadeller max 3 %
Kalkun uden skind
Hjerte af gris 
Kogt skinke
Oliven
Tun i vand
Flanksteak af yderlåg af gris 
Mignon af gris 
Minutstrimler/minuttern 
1400-1499 kJ/335-355 kcal
All-Bran ® Regular*
Rosiner
Piskefløde
500-599 kJ/120-140 kcal
Mørbrad af gris 
Hamburgerryg
Leverpostej max 3 %*
Kylling uden skind
Oksemørbrad
Hakket grisekød 6 % 
1500-1599 kJ/355-380 kcal
Ris
Spegepølse*
Havregryn
Pasta
Cornflakes
600-699 kJ/140-165 kcal
Æg
Fiskefrikadelle
Avocado
Laks
1600-1699 kJ/380-405 kcal
Remoulade
Sukker
700-799 kJ/165-190 kcal
Lammekølle■
Hakket grisekød 10 %
Koteletter■
Kylling med skind■
Creme fraiche 18 %
2000-2999 kJ/475-715 kcal
Mandler
Peanuts
Mayonnaise
800-899 kJ/190-215 kcal
Tun i olie
Makrel i tomat
Rugbrød
Okseculotte■
3000-3999 kJ/715-950 kcal
Kærgården
Smør
Olie
900-999 kJ/215-240 kcal
Medisterpølse
Ost 20+
Hakket Grisekød 18 %
Leverpostej

* Varedeklarationer
■ Ved tilberedning frasmeltes fedt og fedtkanter skæres væk. 

Kilde: DTU Fødevareinsittuttet - Fødevarebanken

Når magert kød steges i fedtstof, opsuger det ikke fedt fra panden. Men alt kød skal tages af panden, så snart det er stegt, da fedtet ellers sætter sig fast på kødet - og stegefedtet skal kasseres.