
Energitabel
Energiindhold i forskellige fødevarer pr. 100 g
0-99 kJ/0-25 kcal Agurk Icebergsalat Squash Tomat Grøn peberfrugt Bladselleri Honningmelon |
1000-1099 kJ/240-260 kcal Flæskesteg af kam■ Feta 40+ Bacon■ Ost 30+ |
100-199 kJ/25-50 kcal Champignon Asparges Blomkål Hvidkål/rødkål Gulerod Skummetmælk Minimælk Porre Cantaloupmelon Cheasy frugtyoghurt med sødestof 0,1 % - Jordbær* Broccoli Løg |
1100-1199 kJ/260-285 kcal Rullepølse Franskbrød Marineret sild |
200-299 kJ/50-70 kcal Letmælk Appelsin Æble Pære Ananas Vindruer Sødmælk Yoghurt naturel Ærter |
1200-1299 kJ/285-310 kcal Fiberknækbrød* |
300-399 kJ/70-95 kcal Rejer Kartofler Banan Torsk Rødspætte Yoghurt med frugt |
1300-1399 kJ/310-335 kcal Ost 45+ |
400-499 kJ/95-120 kcal Filet Royal Sauté-skiver af filet af gris Medaljon af filet af gris Majs Schnitzel af inderlår af gris Wokstrimler af inderlår af gris Frikadeller max 3 % Kalkun uden skind Hjerte af gris Kogt skinke Oliven Tun i vand Flanksteak af yderlåg af gris Mignon af gris Minutstrimler/minuttern |
1400-1499 kJ/335-355 kcal All-Bran ® Regular* Rosiner Piskefløde |
500-599 kJ/120-140 kcal Mørbrad af gris Hamburgerryg Leverpostej max 3 %* Kylling uden skind Oksemørbrad Hakket grisekød 6 % |
1500-1599 kJ/355-380 kcal Ris Spegepølse* Havregryn Pasta Cornflakes |
600-699 kJ/140-165 kcal Æg Fiskefrikadelle Avocado Laks |
1600-1699 kJ/380-405 kcal Remoulade Sukker |
700-799 kJ/165-190 kcal Lammekølle■ Hakket grisekød 10 % Koteletter■ Kylling med skind■ Creme fraiche 18 % |
2000-2999 kJ/475-715 kcal Mandler Peanuts Mayonnaise |
800-899 kJ/190-215 kcal Tun i olie Makrel i tomat Rugbrød Okseculotte■ |
3000-3999 kJ/715-950 kcal Kærgården Smør Olie |
900-999 kJ/215-240 kcal Medisterpølse Ost 20+ Hakket Grisekød 18 % Leverpostej |
* Varedeklarationer
■ Ved tilberedning frasmeltes fedt og fedtkanter skæres væk.
Kilde: DTU Fødevareinsittuttet - Fødevarebanken
Når magert kød steges i fedtstof, opsuger det ikke fedt fra panden. Men alt kød skal tages af panden, så snart det er stegt, da fedtet ellers sætter sig fast på kødet - og stegefedtet skal kasseres.