Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

399 skoler sætter sund kost på skoleskemaet

Næsten 400 skoler er med i det EU-støttede ”Projekt Sund Skole”, der sætter fokus på, hvor vigtigt en sund og varieret kost er for børns indlæringsevne. Projektet kommer med konkrete værktøjer til at få sat næring til læring på skoleskemaet til både undervisere, forældre og elever.

Sommerferien er forbi på landets skoler, og for 399 indskolingsklasser byder det nye skoleår på undervisning i, hvad en sund madpakke skal indeholde for at få energi nok til en lang skoledag. Gennem det EU-støttede Projekt Sund Skole, som Mejeriernes Skolemælksordning står bag, får eleverne redskaber til at forstå, hvorfor gulerødder og rugbrødsmadder passer bedre i madpakken end slik og sodavand.

”Vi er meget tilfredse med, at undervisningsmaterialerne når så bredt ud. Dels betyder det jo, at skolerne kan bruge formatet, men vigtigst af alt, at endnu flere børn får mere viden om god og sund kost,” siger Louise Poulsen, projektleder ved Mejeriforeningens Skolemælksordning, der er begejstret over de mange skolers store interesse for projektet igen i år.

En af skolernes store udfordringer i forhold til at få kosten med på sundhedsagendaen er samarbejdet mellem skole og hjem. Derfor er netop samarbejdet med elevernes forældre en central del af Projekt Sund Skole.

Projekt Sund Skole er udviklet af Mejeriernes Skolemælksordning til elever fra 0.-3. klasse. Med undervisningsmateriale og sjove opgaver skal projektet klæde elever i indskolingen på med viden om sundhed og ernæring, alt imens de har det sjovt.

Næring til læring
I Projekt Sund Skole koncentrerer man indsatsen om det, der kaldes ”næring til læring”. Idéen med projektet er, at det er et flerårigt program, som kan følge eleverne gennem hele indskolingen.

”Det er ikke uvæsentligt, hvad der kommer med i madpakken. Børn har brug for næring til læring. De tilbringer dagligt seks til ni timer i institution eller skole og får dækket cirka 50 procent af deres energibehov her. I de små klasser har børnene stadig madpakke med hjemmefra, og det er i det hele taget her, de gode kostvaner skal formes. Derfor sætter Projekt Sund Skole først og fremmest fokus på de yngste elever,” siger projektleder hos Mejeriernes Skolemælksordning, Louise Poulsen.

Projektet er gratis at deltage i, og materialet, der kan hentes digitalt, er delt op i emner som sociale aktiviteter, forældreinvolvering, faglighed og kreative aktiviteter. Klasserne kan blandt andet finde på et sundhedsslogan, få en madpakkemakker og lære, at gode madvaner også handler om, hvordan vi opfører os overfor hinanden, når vi spiser.

Læs mere om Projekt Sund Skole på www.projektsundskole.dk

Seneste nyt