Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Hvad er op og ned på protein?

Protein er et mangfoldigt og uundværligt næringsstof, der indgår i mange af kroppens funktioner, og det har mange danskeres opmærksomhed. I samarbejde med Candidlab, Kost & Ernæringsforbundet og Foreningen af Kliniske Diætister har vi i Landbrug & Fødevarer udarbejdet en infografik, der forsøger at besvare nogle af de spørgsmål, der ofte stilles om protein.

Danskerne er optagede af protein. En markedsanalyse fra januar 2017 foretaget af Norstat for Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker gør sig umage for at spise mere protein. Det selvom langt størstedelen ifølge Danskernes kostvaner får dækket deres proteinbehov. Denne hype gør, at dette makronæringsstof ofte trækkes gennem mediemøllen. Der er mange meninger om, hvad protein egentlig er, kan og gør for mennesker, der giver anledning til mange spørgsmål:

  • Hvor meget har vi brug for?
  • Under hvilke omstændigheder har vi brug for mere eller mindre?
  • Hvad betyder proteinkvalitet egentlig?
  • Kan man få for meget?

Få svar på disse spørgsmål og mange flere i denne infografik

 

Links:

Danskernes kostvaner

Markedsanalyse 5. januar 2017 "Alle danskere vil leve sundt - men hvordan?"

Seneste nyt