Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.ernaeringsfokus.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nordisk Ernæringskonference 2020 sætter bæredygtig kost på dagsordenen

Hvordan kan vi spise bæredygtigt for både miljøet og sundheden? I anledning af den Nordiske Ernæringskonference i Helsinki vil dette tema blive diskuteret af tre dygtige talere fra forskellige lande.

Den Nordiske Ernæringskonference afholdes hvert fjerde år og i 2020 finder konferencen sted i Helsinki.

I anledning af denne konference arrangerer de tre Skandinaviske mejeriorganisationer et møde om bæredygtig kost, hvor tre talere vil belyse emnet fra hver deres vinkel.

  • Richard Tellström, fra Universitetet i Stockholm, vil fortælle om mejeriprodukters historiske og kulturelle rolle i den nordiske kost med et fokus på forskellige aspekter af bæredygtighed. Det vil han gøre ud fra titlen:’The cultural history of dairy in the Nordic diets’.

  • Stephan Peters, fra den hollandske mejeriforening (NZO), vil tale om hvordan man kan reducere klimaaftrykket af kosten på baggrund af et modelleringsværktøj kaldet Optimeal®. Dette værktøj kan beregne alternative kostsammensætninger som både lever op til sundhedsmæssige og klimamæssige mål. Titlen for hans oplæg er: ’Decreasing the environmental footprint of our diet – a modelling approach using Optimeal®’.

  • Adam Drewnowski, fra Universitetet i Washington, vil italesætte bæredygtig kost ud fra en socioøkonomisk vinkel. Her handler det ikke kun om hvilke fødevarer der er sunde og klimavenlige, men i høj grad også om fødevarerne er tilgængelige og til at betale for forbrugerne.´. Det vil blive fortalt under overskriften ‘Social and economic aspects of sustainable diets now and in the future’.

Mødet finder sted mandag den 8. juni kl 14.30-16.30, som er lige inden åbningen af selve konferencen.

Arrangørerne af mødet er: Norwegian Dairy Council, LRF Dairy Sweden og Danish Dairy Board

Selve Den Nordiske Ernæringskonference afholdes den 8.-12. juni 2020, og programmet kan findes på www.nnc2020.fi


Seneste nyt