Nordisk Ernæringskonference 2020 sætter bæredygtig kost på dagsordenen

Hvordan kan vi spise bæredygtigt for både miljøet og sundheden? I anledning af den Nordiske Ernæringskonference i Helsinki vil dette tema blive diskuteret af tre dygtige talere fra forskellige lande.

Den Nordiske Ernæringskonference afholdes hvert fjerde år og i 2020 finder konferencen sted i Helsinki.

I anledning af denne konference arrangerer de tre Skandinaviske mejeriorganisationer et møde om bæredygtig kost, hvor tre talere vil belyse emnet fra hver deres vinkel.

  • Richard Tellström, fra Universitetet i Stockholm, vil fortælle om mejeriprodukters historiske og kulturelle rolle i den nordiske kost med et fokus på forskellige aspekter af bæredygtighed. Det vil han gøre ud fra titlen:’The cultural history of dairy in the Nordic diets’.

  • Stephan Peters, fra den hollandske mejeriforening (NZO), vil tale om hvordan man kan reducere klimaaftrykket af kosten på baggrund af et modelleringsværktøj kaldet Optimeal®. Dette værktøj kan beregne alternative kostsammensætninger som både lever op til sundhedsmæssige og klimamæssige mål. Titlen for hans oplæg er: ’Decreasing the environmental footprint of our diet – a modelling approach using Optimeal®’.

  • Adam Drewnowski, fra Universitetet i Washington, vil italesætte bæredygtig kost ud fra en socioøkonomisk vinkel. Her handler det ikke kun om hvilke fødevarer der er sunde og klimavenlige, men i høj grad også om fødevarerne er tilgængelige og til at betale for forbrugerne.´. Det vil blive fortalt under overskriften ‘Social and economic aspects of sustainable diets now and in the future’.

Mødet finder sted mandag den 8. juni kl 14.30-16.30, som er lige inden åbningen af selve konferencen.

Arrangørerne af mødet er: Norwegian Dairy Council, LRF Dairy Sweden og Danish Dairy Board

Selve Den Nordiske Ernæringskonference afholdes den 8.-12. juni 2020, og programmet kan findes på www.nnc2020.fi