Analyse af danskernes frokost anno 2024
28. januar 2025
Hvordan beskrives frokosten, hvilke råvarer kommer på bordet og hvordan spises frokosten blandt danskerne? Landbrug & Fødevarer sætter i denne undersøgelse derfor fokus på danskernes frokostvaner anno 2024.
De vigtigste indsigter:
- Otte ud af ti danskere fik frokost i går. Blandt dem, der fik frokost, angiver halvdelen, at den var forberedt og spist derhjemme. 17 pct. fik en madpakke, mens hver tiende spiste i en kantine på arbejde eller skole.
- Det, som flest danskere svarer, har stået på bordet til frokosten dagen før, er rugbrød, grøntsager og kødpålæg. Især de ældre forbrugere spiser rugbrød med kødpålæg til frokost. Blandt de mest spiste grøntsager til frokost er tomater, agurker, løg, peberfrugt, gulerødder samt salat. Til frokosten bliver der i høj grad drukket vand.
- Kødpålægget har en stabil udvikling i dansk detail. De mest populære pålægstyper er leverpostej, fiskepålæg samt spegepølse, dog bliver pålæg generelt oftere spist af de ældre forbrugere end de yngre.
- Frokosten beskrives som nem og hurtig at tilberede, med god smag samt mættende. Yngre forbrugere beskriver oftere frokosten som billig, nem at få fat i og let at tage med, mens ældre forbrugere i højere grad beskriver frokosten som velsmagende og lavet af danske råvarer.