Økologi har størst betydning når danskerne køber æg
30. april 2019
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes holdning til og køb af æg for femte år i træk. Undersøgelsen viser, at danskerne spiser flere æg. Sammenlignet med tidligere spiser danskerne nu i gennemsnit 4 æg om ugen. Derudover viser resultaterne, at økologi, dyrevelfærd og pris fortsat har størst betydning, når danskerne vælger æg i køledisken. Dén top 3 har været den samme i flere år, dog er økologi nu på førstepladsen.
Hovedpunkter fra analysen:
- Økologi har størst betydning, når danskerne køber æg
- Derudover vægter flest danskere dyrevelfærd og pris højest
- Det er især de 40-49-årige, der spiser flere æg
- Flertallet af danskerne mener at æg er sunde
- Danskerne mener at æg er meget alsidige og kan bruges i mange retter
- Danskerne spiste flere æg i 2018 sammenlignet med 2017