Flexitarer er oftere optaget af sundhed, økologi og klima
01. maj 2024
Landbrug & Fødevarer sætter i denne analyse fokus på danskere, der ser sig selv som flexitarer. Vi ser nærmere på, hvad der kendetegner denne gruppe forbrugere, herunder hvilken rolle kød, grøntsager og bælgfrugter spiller i deres mad og drikke.
De vigtigste indsigter er:
- Der kan være mange måder at definere en flexitar på – det går lige fra kun lejlighedsvist at spise kød til at spise kød til alle måltider blot i mindre mængder end andre. I Landbrug & Fødevarers undersøgelse er det 12 pct., der svarer, at de ser sig selv som flexitar. Deltagere, der ser sig selv som flexitar, er oftere kvinder med en mellemlang eller lang uddannelse.
- Danskere, der ser sig selv som flexitarer, er oftere end andre optagede af sundhed, og lægger samtidig oftere end andre vægt på økologi, klima og bæredygtighed sammenlignet med danske forbrugere generelt.
- I gennemsnit har danskere, der ser sig selv som flexitarer, tre dage om ugen uden kød i aftensmaden, hvilket er 1,5 dag mere end danske forbrugere generelt.
- Flexitarer giver oftere udtryk for, at de gerne vil spise mindre kød, end de gør i dag. Til gengæld er de oftere end en gennemsnitlig forbruger fokuseret på at spise kød af højere kvalitet, samt at købe dansk produceret mad.