Foodservice har potentiale til at blive fremtidens fødevaremarked
24. april 2019
Foodservicesektorens omsætning er stigende og drives frem af både vigtige ændringer i samfundet såvel som tilpasninger til forbrugernes præferencer. I fremskrivningen går vi endda så vidt som til at sige, at foodservice er fremtidens fødevaremarked.
Highlights:
- I foodservicesektoren fylder den private del 72 pct. af måltiderne mens
den offentlige fylder 28 pct. - I 2018 omsatte den private foodservicesektor for tæt ved 46 mia. kr. og
har dermed været i vækst for 9. år i træk - Demografiudviklingen i Danmark er med til at skabe vækstmuligheder i
foodservice sektoren.- En aldrende dansk befolkning kan komme til at betyde større
efterspørgsel på foodservice til ældre - Et stigende antal singlehusholdninger øger efterspørgslen på mad
fra den private foodservicesektor
- En aldrende dansk befolkning kan komme til at betyde større
- Foodservicesektorens evne til at tilpasse sig udviklingen i samfundet såvel
som at forbedre både tilgængelighed og produktudbud kan forklare den
store vækst