Foodservice forudsiges fortsat at være fremtidens fødevaremarked på trods af coronakrisen

29. september 2020

Landbrug & Fødevarer har på baggrund af data fra bl.a. Danmarks Statistik udarbejdet en analyse om foodservice-sektoren. I analysen fremgår det, at foodservice-sektoren formodentligt først vil komme på fode igen i 2022 efter en meget hård Corona-krise - men så bliver det til gengæld også et comeback med et højere salg end før krisen. Det fremtidige højere salg skyldes en række udviklinger i det danske samfund.

  • Selvom foodservicesektoren pt. er meget hårdt ramt af coronakrisen, så ser fremtiden for
    foodservicesektoren lys ud på den anden side af krisen
  • Demografiudviklingen i Danmark vil være med til at skabe vækstmuligheder i
    foodservicesektoren
  • En aldrende befolkning kan komme til at betyde større efterspørgsel på foodservice; både i
    den offentlige og private del
  • Et stigende antal singlehusholdninger øger efterspørgslen på mad fra den private
    foodservicesektor
  • Foodservicesektorens evne til at tilpasse sig udviklingen i samfundet både før og efter
    coronakrisen såvel som at forbedre både tilgængelighed og produktudbud kan forklare både
    væksten før coronakrisen og den kommende vækst på den anden side af krisen.

Se de seneste analyser om forbrug…