Foodservice forudsiges fortsat at være fremtidens fødevaremarked på trods af coronakrisen
29. september 2020
Landbrug & Fødevarer har på baggrund af data fra bl.a. Danmarks Statistik udarbejdet en analyse om foodservice-sektoren. I analysen fremgår det, at foodservice-sektoren formodentligt først vil komme på fode igen i 2022 efter en meget hård Corona-krise - men så bliver det til gengæld også et comeback med et højere salg end før krisen. Det fremtidige højere salg skyldes en række udviklinger i det danske samfund.
- Selvom foodservicesektoren pt. er meget hårdt ramt af coronakrisen, så ser fremtiden for
foodservicesektoren lys ud på den anden side af krisen - Demografiudviklingen i Danmark vil være med til at skabe vækstmuligheder i
foodservicesektoren - En aldrende befolkning kan komme til at betyde større efterspørgsel på foodservice; både i
den offentlige og private del - Et stigende antal singlehusholdninger øger efterspørgslen på mad fra den private
foodservicesektor - Foodservicesektorens evne til at tilpasse sig udviklingen i samfundet både før og efter
coronakrisen såvel som at forbedre både tilgængelighed og produktudbud kan forklare både
væksten før coronakrisen og den kommende vækst på den anden side af krisen.