Forskellige veje frem for grønne proteiner i fremtiden
23. august 2021
Madkulturen er i disse år under forandring, og spørger vi danskerne, forventer knap halvdelen at spise mere plantebaseret i fremtiden. I denne analyse kigger vi nærmere på danskernes holdninger til grønne kilder til protein og tester potentialet for fem udvalgte proteinafgrøder, der alle kan dyrkes i Danmark.
Hovedpointer fra analysen
- Knap halvdelen af danskerne forventer, at de i fremtiden vil spise og drikke flere plantebaserede produkter
- 3 ud af 10 danskere har minimum en dag om ugen hvor de ikke spiser kød
- Smag er det vigtigste kriterie ved valg af grønne proteiner til aftensmaden. Det er også vigtigt at de er mættende, sunde og af god kvalitet
- Ærter er mest populære blandt fem grønne proteiner: ærter, kikærter, linser, hestebønner og lupinbønner
- En udfordring for mange forbrugere er, at det hurtigt bliver for ensformigt - det er de samme smage igen og igen og der mangler inspiration
- Danskere over 50 år har ikke i lige så høj grad fokus på det grønne