Markedsanalyse - mad til børn i daginstitutioner og skoler
17. januar 2022
Denne analyse sætter fokus på forældrenes holdninger og ønsker til deres børns mad, særligt maden i daginstitutioner og skoler. Det belyses hvad forældrene vægter og hvordan holdningerne er til klima og bæredygtighed i forhold til maden i daginstitutioner og skoler.
For forældre til børn i skole og/eller daginstitution kan maden have betydning, når der skal vælges skole/institution. Men meget andet er endnu vigtigere, såsom tryghed, stemning, faglighed, placering og normering.
Hovedpointer fra analysen:
-
Det er vigtigt for forældrene, at maden til deres børn i skoler og daginstitutioner er nærende, varieret, med god smag og mættende.
-
Forældrene giver generelt udtryk for at være godt tilfredse med den mad som deres barn/børn bliver tilbudt i daginstitutioner og skoler. Af ønsker til fremtiden ser de gerne, at maden indeholder mere fisk, grøntsager og rodfrugter, dyrevelfærdsmærket kød og færre/ingen tilsætningsstoffer.
-
Generelt vil forældrene gerne have et lavere klimaaftryk på maden og synes, at det er positivt, at der i visse kommuner er et øget fokus på at maden i daginstitutioner og skoler skal have et lavere klimaaftryk. Når det kommer til, hvad flest forældre synes, der skal fokuseres på i arbejdet med at mindske klimaaftrykket fra maden i daginstitutioner og skoler, så er det mindre madspild, mere dansk, mere i sæson samt mere grønt.
-
Flertallet af forældrene synes ikke godt om tanken om at fjerne alt animalsk fra maden. Især mangel på protein, vitaminer, mineraler, manglende variation i maden og om børnene vil kunne lide maden, er noget, der kan skabe bekymring hos forældrene i undersøgelsen.