Positiv udvikling i æggets image
28. februar 2020
Landbrug & Fødevarer har undersøgt danskernes holdning samt køb og brug af æg. Skal æggene være danske? Associeres æg med sundhed eller forhø-jet kolesterol? Og hvornår spiserne danskerne oftest æg? Læs med her.
Highlights:
- Når danskerne kun skal pege på én ting, så er enten ’økologi’, ’dyrevelfærd’ eller ’pris’ det kriterium, som oftest tillægges størst betydning, når
der skal vælges æg i indkøbssituationen. - ’Danskproduceret’ er noget, som 9 pct. vælger som deres vigtigste kriterium ved køb af æg. Seks ud af ti svarer dog, at de ofte eller altid
kigger efter, om æggene er danskproduceret. - Det er mest udbredt at spise 3-5 æg om ugen. I gennemsnit spiser danskerne 3,8 æg ugentligt, hvor de 60-70-årige spiser flest, og de 18-29-
årige spiser færrest. - Ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv er holdningen til æg positiv.
Flere danskere end tidligere associerer æg med sundhed og færre associerer det med forhøjet kolesterol. - Nogle af grundene til, at æg associeres med sundhed er, at æg hjælper
med at få proteiner nok, giver god mæthed, og er en god kilde til vitaminer, mineraler og fedtsyrer. - Æggenes alsidighed gør, at de kan spises døgnet rundt, dog oftest til
morgenmad i weekenden, og kan spises i form af mange forskellige retter.