Få forbinder madpakken med ’god smag’
10. november 2019
Madpakken er den mest populære frokostordning blandt voksne i hverdagene. Denne analyse viser, at selvom størstedelen godt kan lide at lave madpakke og er tilfredse med indholdet, så kan den også være en udfordring.
Resumé:
- Blandt voksne er det mest udbredt at spise medbragt madpakke til frokost i hverdagene. Det er hele 53 pct., der spiser medbragt madpakke til frokost, mens 24 pct. spise i kantine eller fra madordning.
- 46 pct. tilbereder deres madpakke om morgenen, mens 22 pct. tilbereder den sent om aftenen efter aftensmaden. Det er fire ud af ti, der godt kan lide at lave madpakker, mens hver tredje er indifferent og hver femte ikke kan lide det. Langt størstedelen er dog tilfredse med indholdet.
- Madpakker associeres oftest med at være mættende, give den nødvendige energi til dagen samt at være praktiske. Blot 27 pct. forbinder primært madpakker med ’god smag’.
- Det har størst betydning for valg af mad og drikke til madpakken, at fødevarerne er nemme at spise, smager godt og er sunde, samt at madpakken er nem at lave. De fødevarer, der oftest medbringes i madpakken, er rugbrød, kødpålæg, grønt og rester fra aftensmaden.
- Selvom flertallet af danskerne er tilfredse med indholdet af deres madpakke, er der også en del, som mangler inspiration og ser det som en udfordring at få den til at smage godt og være sund. Især de helt unge ml. 18-29 år peger på en række udfordringer ved madpakker, bl.a. at den er kedelig at spise, at der mangler inspiration, når den skal tilberedes – og at det kan være svært at huske at medbringe den om morgenen.
- Undersøgelsen peger på et behov for mere inspiration og forslag til sammensætning af mad og drikke til madpakker, som ikke bare er mættende og energiholdige, men også velsmagende og sunde. Dette kan potentielt set være med til at give flere en bedre oplevelse af deres madpakke og få flere til at associere madpakken med noget, der smager godt.