Introduktion
07. oktober 2024
Madens energiindhold måles i kilojoule (kJ) eller kilokalorier (kcal). 1 kcal=4,2 kJ. Energiindholdet i en fødevare afhænger af fødevarens indhold af makronæringsstoffer.
1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
1 g tilgængeligt kulhydrat giver 17 kJ = 4 kcal
1 g kostfiber giver 8 kJ = 2 kcal
1 g protein giver 17 kJ = 4 kcal
1 g alkohol giver 29 kJ= 7 kcal
På siderne herunder kan du læsere mere om energibalance, energibehov, energifordeling og meget mere.
Læs om energi her...
Energibalance
Læs hvad det vil sige at være i energibalance, og hvorfor det er vigtigt.
Energibehov
Det daglige energibehov er individuelt og afhænger af flere faktorer. Læs mere her.
Energifordeling
Læs her om den anbefalede energifordeling af protein, fedt og kulhydrat.
Hvor meget energi får vi?
Her kan du se danskernes gennemsnitlige indtag af energi.
Energiindhold i forskellige fødevarer
Se eksempler på energiindhold i forskellige fødevarer her.