Energiindhold i forskellige fødevarer

24. januar 2023

Katrine Langvad

Chefkonsulent

Katrine Langvad

Energiindhold i forskellige fødevarer pr. 100 g

Agurk
Icebergsalat
Squash
Tomat
Grøn peberfrugt
Bladselleri
Champignon
Blomkål

Asparges
Hvidkål/rødkål
Gulerod
Skummetmælk
Minimælk
Porre
Cantaloupmelon
Honningmelon
Ananas
Cheasy frugtyoghurt med sødestof 0,1 % - Jordbær*
Broccoli
Løg

Letmælk
Appelsin
Æble
Pære
Vindruer
Sødmælk
Yoghurt naturel 1,5%
Ærter
Dybvandsrejer, frost

Kartofler
Banan
Torsk
Rødspætte
Yoghurt med frugt 0,4%

Filet Royal
Sauté-skiver af filet fragris
Medaljon af filet fra gris
Mørbrad af gris
Mignon af gris
Minutkotelet uden fedtkant
Minutstrimler/minuttern
Schnitzel af inderlår fra gris 
Wokstrimler af inderlår fra gris
Kalkun uden skind
Hjerte af gris
Kogt skinke
Oliven
Majs, konserves
Tun i vand



Røget hamburgerryg, pålæg
Frikadeller af kød med 6% fedt
Kylling uden skind
Oksemørbrad
Hakket grisekød 3-6 %
Æg
Grønne oliven, konserves

Fiskefrikadelle
Makrel i tomat, konserves
Avocado
Fedtreduceret leverpostej
Frikadeller af kød med 10% fedt

Lammekølle■
Hakket grisekød 8-12 %
Kylling med skind■
Creme fraiche 18 %

Tun i olie
Rugbrød
Kotelet med fedtkant

Laks, opdræt
Medisterpølse
Ost 20+
Hakket Grisekød 16-18 %
Leverpostej

Feta 40+
Bacon■
Ost 30+

Rullepølse
Franskbrød
Marineret sild
Okseculotte
Flæskesteg af kam

Fiberknækbrød*

Ost 45+

Rosiner
Piskefløde
Groft knækbrød
Mild spegepølse

Ris
Havregryn
Pasta
Cornflakes
Kellogg's All-Bran regular
Remoulade

Sukker

Mandler
Peanuts
Smørbar

Smør
Olie
Mayonnaise

* Varedeklarationer
■ Ved tilberedning frasmeltes fedt og fedtkanter skæres væk. 

Kilde: DTU Fødevareinstituttet - Fødevaredata

Læs mere og find data i DTU Fødevaredatabanken.

Læs mere om energi her...

Måske du også er interesseret i...