Mikronæringsstoffer

Her gennemgår vi mikronæringsstoffer der er relevante for kød, fjerkræ, æg, mælk og mejeriprodukter.

Artiklerne om vitaminer og mineraler er blevet opdateret i 2010, og giver en koncentreret oversigt over anbefaling, forsyning, kilder, risikogrupper, rolle i kosten, tilberedningstab samt eksempler på indhold af stoffet i forskellige typer af produkter.

Du får en lang række informationer hovedsageligt baseret på den landsdækkende kostundersøgelse "Danskernes Kostvaner 2003-2008", Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004 og Fødevaredatabanken www.foodcomp.dk fra DTU Fødevareinstituttet

Det drejer sig om:

  • kød, fjerkræ, æg og mælks betydning i kosten set i forhold til den mængde, de spises i
  • energi - protein, kulhydrat og fedt
  • vitaminer
  • mineraler
  • næringsindhold pr. 100 g inddelt i fjerkræ, okse- og kalvekød, svinekød og æg
  • næringsberegning - fedtoptagelse, fedtafsmeltning og eksempler på næringsberegning i praksis