Hvad skal der ligge på en bæredygtig tallerken?
Den 15. november 2021 afholdt Ernæringsteamet hos Landbrug & Fødevarer et webinar under overskriften "Hvad skal der ligge på en bæredygtig tallerken".
Du finder programmet her.
Bæredygtighed er en kompleks størrelse, hvor nuancerne til tider kommer i baggrunden, og debatten bliver ensporet. I debatten bliver begrebet ”bæredygtig” ofte reduceret til ”klimavenlig”. Men så enkelt er det ikke. Bæredygtighed rummer mange nuancer, og når man taler om, hvad der kendetegner bæredygtig produktion og forbrug af mad er der mange parametre, der skal medregnes, for at maden kan kaldes bæredygtig.
Dette webinar bidrager med faglig viden fra eksperter på området. Deres faglige oplæg om bæredygtig kost vil skabe grobund for en videre debat om emnet, så du bliver knivskarp på, hvad der skal ligge på en bæredygtig tallerken – der samtidig er sund.
Se eller gense webinaret her:
Hent præsentationerne fra dagen her:
- Introduktions-slides (Line Munk Damsgaard, Ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og moderator: Pernille Malberg Dyg, Lektor, Ph.d., projektleder, Københavns Professionshøjskole, Ernæring og Sundhed.)
- Første oplæg: Der findes ikke ÉN bæredygtig kost (Anne Pøhl Enevoldsen, kontorchef, Bæredygtig Mad og Sundhed, Fødevarestyrelsen)
- Andet oplæg: Hvad skal der ligge på en sund og bæredygtig tallerken? (Mette Theil, formand, Foreningen af Kliniske Diætister (i Kost og Ernæringsforbundet))
- Tredje oplæg: Hvad er bæredygtig fødevareproduktion? (Jørgen Eivind Olesen: Institutleder og professor på Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet)
- Fjerde oplæg: Karrieremuligheder (Karina Kyhn Andersen fra Kost og Ernæringsforbundet og Nanna Høj Jakobsen, Uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed og indehaver af virksomheden Bærekraft. )