Introduktion
30. januar 2023
Æg anvendes i madlavning i husholdningen og i industrien til en række fødevarer og ægprodukter inden for catering, til fødevarevirksomheder samt kosmetikindustrien. Desuden udvindes særlige proteiner og fedtstoffer fra æg til medicinsk brug, f.eks. lysozym, der virker bakteriedræbende. Æg bruges desuden i forbindelse med opformering af vira til fremstilling af forskellige vacciner, samt som tilsætning til næringssubstrater, da mange mikroorganismer vokser bedre, hvis der tilsættes små mængder æggeblomme til vækstmediet.
Læs om æg her...
Æggets opbygning
Et æg består af tre dele: En skal, en hvide og en blomme. Her kan du læse mere om æg og blive klogere på kendetegn ved friske æg, pasteurisering og meget mere.
Ernæring
Her kan du læse om de næringsstoffer, der findes i æg.
Sundhed
Æg er en vigtig del af en varieret kost, som har stor betydning for vores sundhed.
Bæredygtighed
Her kan du læse mere om æg i relation til bæredygtighed.
Dyrevelfærd
Her kan du læse om dyrevelfærd i ægproduktionen.
Tilberedning
Se en guide over, hvordan du tilbereder æg på forskellige måder, så du får et perfekt resultat. Du kan også læse små tips, der sikrer et lavt energiforbrug.
Kvalitet og sikkerhed
Kvalitet og sikkerhed er centrale emner, når der produceres æg. Læs mere her.