Introduktion
25. januar 2023
Fisk er dyr, der lever i vand, og i daglig tale er det en fælles betegnelse, der dækker over fisk, fiskeprodukter og skaldyr. Der skelnes mellem magre (fx torsk, sej og rødspætte), halvfede (fx hellefisk, vinter-makrel og tunfisk) og fede fisketyper (fx sild, ørred og laks). Fisk kan spises frisk, frossen eller fra dåse og glas, men fælles for alle arter og typer af fisk og fiskeprodukter er, at de bidrager med vigtige næringsstoffer i kosten.
Fisk indeholder både D-vitamin, langkædede omega-3 fedtsyrer og en lang række andre vitaminer og mineraler. Her kan du læse mere om ernæring, sundhed, kvalitet og sikkerhed, dyrevelfærd, miljø og bæredygtighed.
Læs om fisk her...
Ernæring
Her kan du læse om de næringsstoffer, der findes i fisk.
Sundhed
Fisk er en vigtig del af en sund og varieret kost, som har stor betydning for vores sundhed.
Bæredygtighed
Her kan du læse om miljøvenligt og bæredygtigt fiskeri.
Dyrevelfærd
Her kan du læse om dyrevelfærd i fiskeribranchen.
Kvalitet og sikkerhed
Her kan du læse om miljøgifte, tungmetaller og parasitter i fisk.