Dyrevelfærd
25. januar 2023
Dyrevelfærd i fiskeri er et emne, der er kommet fokus på de seneste år. Hvordan aflives de mange milliarder fisk, der bliver fanget, og lider de? Det er spørgsmål, man forsøger at besvare i en ny undersøgelse af Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO) og Dyrenes Beskyttelse. Her er der fokus på det såkaldte pelagiske fiskeri, hvilket er fiskeri efter fiskearter, som bevæger sig i stimer, heriblandt arter som sild og makrel. I projektet er velfærd for sild fra Nordsøen fokuspunktet.
Undersøgelserne skal foretages af forskere fra DTU Aqua, Sveriges Landbrugsuniversitet og Teknologisk Institut, hvilke blot er den indledende fase af projektet. Blandt andet skal blodprøver fra sildene undersøges for stressmarkører forårsaget af fangstprocessen. Ud fra de foretagne undersøgelser kan det kortlægges, hvilke skader fiskene får hvornår, hvorefter forskerne kan påbegynde udviklingen af mere humane metoder til fangst i samarbejde med projektets andre parter. Og netop dét er målet med forskningsprojektet: at skabe bedre dyrevelfærd for fisk under fiskeriet.
Læs mere om forskningsprojektet her.
Læs mere om fisk her...
Måske er du også interesseret i disse fødevarer...
Kød
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, tilberedning, smag, kvalitet og sikkerhed.
Mælk og mejeriprodukter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.
Æg
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed samt om æggets opbygning.
Frugt og grøntsager
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Korn
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Bælgfrugter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Kartofler
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, tilberedning og smag, kvalitet og sikkerhed samt om kartoflens historie og opbygning.