Bæredygtighed

25. januar 2023

Line Munk Damsgaard

Ernæringschef

Line Munk Damsgaard

Bæredygtighed er et meget komplekst emne, og det handler om mere end klima og CO2-udledning. Ifølge FN's Fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, er der fire kriterier, der skal være opfyldt for, at en kost er bæredygtig.

1) Kosten skal være ernæringsmæssigt tilstrækkelig og sund
2) Den skal være økonomisk tilgængelig for alle
3) Den skal være kulturelt acceptabel
4) Den skal have en lav miljøpåvirkning

Læs mere om bæredygtig kost her

Klima og miljøpåvirkning

Grøntsager og frugter har generelt et relativt lavt klimaaftryk, men klimaaftrykket afhænger af, hvilken frugt/grøntsag der er tale om, hvor den er dyrket henne og evt. hvordan den er blevet fragtet til Danmark. Grøntsager og frugter, der er blevet transporteret til Danmark med fly, belaster klimaet meget, hvorimod andre transportformer såsom skib og lastbil belaster klimaet mindre. Du kan derfor med fordel vælge årstidens grøntsager og frugter og gå efter lokale råvarer.1

Læs mere om frugt og grøntsager her...

Måske er du også interesseret i disse fødevarer...