Tilberedning og smag
13. november 2023
Kartoflen er en alsidig fødevare, der kan tilberedes på utallige måder. Der findes mange forskellige kartoffelsorter i Danmark og deres udseende, smag, tilberedning og sæson varierer. Især dyrkningsformen og jordbundsforholdene har indflydelse på smagen. Man bør derfor vælge kartoffelsort ud fra, hvad kartoflen skal bruges til i madlavningen. På samme vis er tilberedningstid og -temperatur afhængig af kartoflens sort, størrelse og modenhed 1.
Nedenfor en quickguide til kartoffeltyper – se mere om forskellige kartoffelsorter og hvordan du bruger dem bedst i køkkenet på voresmad.dk2 og kartoffelguiden.dk3.
Kartoffelsort |
Velegnet til |
Santera, Sava, Folva, Gala, Maya, Solist og Ditta |
Kogning |
Melody, Maya, Solist og Folva |
Mos |
Folva, Gala, Argana, Melody, Solist og Maya |
Bagning |
Folva, Gala, Melody, Solist og Maya |
Kartoffelbåde |
Santera, Sava og Maya |
Kartoffelsalat |