Bæredygtighed
27. januar 2023
Bæredygtighed er et komplekst emne, og det handler om mere end klima og CO2-udledning. Ifølge FN's Fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, er der fire kriterier, der skal være opfyldt for, at en kost er bæredygtig.
1) Kosten skal være ernæringsmæssigt tilstrækkelig og sund
2) Den skal være økonomisk tilgængelig for alle
3) Den skal være kulturelt acceptabel
4) Den skal have en lav miljøpåvirkning
Læs mere om bæredygtig kost her.
Kyllinger og klima
Den danske kyllingeproduktion har en lav klimabelastning, bl.a. fordi kyllingens vandforbrug er lavt og transporten til slagteriet kort. Den danske slagtekylling er desuden en race, som er god til at omsætte foder til kød. Faktisk skal kyllingen kun bruge 1,5 kg foder for hvert kilo kylling, der produceres.
De officielle Kostråd viser vejen til mad og drikke, der er sund og klimavenlig. Kostrådene fokuserer i højere grad end tidligere på klima og fremhæver bl.a. kylling som en mindre belastende kødtype, og æg som en af de mindst klimabelastende animalske råvarer.
Læs mere her.