Historie
27. januar 2023
Historie om oksekød
Alle tamme køer stammer fra Uroksen, som blev indfanget og tæmmet i Sydeuropa for ca. 8.000 år siden. Uroksen kom til Danmark for ca. 5.000 år siden.
Uroksen var stor, den vejede omkring 1000 kg, og tyren var ca. 2 m i skulderhøjde – det er næsten 60 cm mere end den sortbrogede malkeko, vi kender i dag.
Gennem tiden er der blevet avlet på kvægets egenskaber, således at vi i dag har 18 forskellige kødkvægracer og tre betydende malkekvægracer.
Læs mere om okse- og kalvekød her...
Måske er du også interesseret i disse fødevarer...
Kød
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, tilberedning, smag, kvalitet og sikkerhed.
Mælk og mejeriprodukter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.
Æg
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed samt om æggets opbygning.
Fisk
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.
Frugt og grøntsager
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Korn
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Bælgfrugter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Kartofler
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, tilberedning og smag, kvalitet og sikkerhed samt om kartoflens historie og opbygning.