Kvalitet og sikkerhed
25. januar 2023
Biotilgængelighed
Kornprodukter indeholder fytinsyre, som nedsætter biotilgængeligheden (optagelsen) af mineralerne i korn. Effekten af fytinsyre afhænger af koncentrationen af både fytinsyre og mineraler og af kornprodukternes fremstillingsproces. Fx er biotilgængeligheden af mineraler i surdejsbrød højere end i brød bagt uden surdej, da mælkesyrebakterier i surdejsbrød kan nedbryde fytinsyre.1
Kilder:
1. Fuldkorn - Definition og vidensgrundlag for anbefaling af fuldkornsindtag i Danmark. H. Mejborn et al. DTU Fødevareinstituttet. 2008.
Læs mere om korn her...
Måske er du også interesseret i disse fødevarer...
Kød
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, tilberedning, smag, kvalitet og sikkerhed.
Mælk og mejeriprodukter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.
Æg
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed samt om æggets opbygning.
Fisk
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.
Frugt og grøntsager
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Bælgfrugter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Kartofler
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, tilberedning og smag, kvalitet og sikkerhed samt om kartoflens historie og opbygning.