Sundhed
25. januar 2023
De officielle Kostråd anbefaler, at man spiser 90 g fuldkorn om dagen. Det svarer til fx en portion havregryn + en skive fuldkornsrugbrød + en lille portion fuldkornspasta. Det gennemsnitlige indtag af fuldkorn for voksne i alderen 15-75 år er 58 g/dag.1 Mad med fuldkorn mætter godt og er desuden godt for fordøjelsen. Derudover er fuldkorn med til at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og visse typer af kræft.
En nem vej til at finde produkter, der er rige på fuldkorn, er at gå efter Fuldkornslogoet. Fuldkornslogoet sikrer dig en vare med masser af fuldkorn.
- Hvede
- Spelt
- Rug
- Byg
- Havre
- Majs (tørret)
- Hilse
- Ris
- Durra
- Sorgum
- Solsikkekerner
- Græskarkerner
- Sesamfrø
- Vilde ris
- Boghvede
- Quinoa
Kilder:
1. Danskernes Fuldkornsindtag 2011-2013. H. Mejborn et al. DTU Fødevareinstituttet. 2014.
Læs mere om korn her...
Måske er du også interesseret i disse fødevarer...
Kød
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, tilberedning, smag, kvalitet og sikkerhed.
Mælk og mejeriprodukter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.
Æg
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed samt om æggets opbygning.
Fisk
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.
Frugt og grøntsager
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Bælgfrugter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Kartofler
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, tilberedning og smag, kvalitet og sikkerhed samt om kartoflens historie og opbygning.