Introduktion
07. oktober 2024
Mælken, der ankommer til mejeriet, er rå mælk, som kort forinden er malket ud af koen. På mejeriet gennemgår mælken først en række processer, der er ens for al mælk, uanset hvad den senere anvendes til. Mælken renses, når den pumpes ind i køletankene, den centrifugeres, standardiseres og varmebehandles. Fremstillingen af mælk er en enkel proces, og der går ikke lang tid, fra mælken bliver tappet, til den ender ude i butikkerne.
Men mælk er ikke bare mælk. Mælk indeholder både calcium, protein og en lang række andre vigtige vitaminer og mineraler, herunder vitamin B12, vitamin B2 (riboflavin) og fosfor. Her kan du læse mere om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed samt mejeriprodukter.
På Maelken.dk finder du spørgsmål og svar om mælk og mejeriprodukter til ernæringsprofessionelle og fagpersonale indenfor mejeribranchen, samt viden og fakta til forbrugere om mælk og mejeriprodukter.