Dyrevelfærd
07. oktober 2024
Dyrevelfærd er et udtryk for, hvordan dyrene har det, og om de får opfyldt deres biologiske behov. Dyrevelfærd kan måles ved at iagttage og registrere dyrenes adfærd, sundhed og fysiologiske reaktioner.
Danske mejerier går meget op i, at køerne får opfyldt deres behov, og at de trives. Når køerne har det godt, er det nemlig ikke kun til gavn for dem, men også for forbrugerne og branchen. Køer, der trives, giver både bedre og mere mælk end køer, som ikke har det lige så godt.
Dyrenes velfærd sikres gennem kvalitetssikringsprogrammer, som landmændene er forpligtede til at følge.
Du kan læse mere om dyrevelfærd både på mælken.dk og voresmad.dk.
Læs mere om mælk og mejeriprodukter her...
Måske er du også interesseret i disse fødevarer...
Kød
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, tilberedning, smag, kvalitet og sikkerhed.
Æg
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed samt om æggets opbygning.
Fisk
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, dyrevelfærd, kvalitet og sikkerhed.
Frugt og grøntsager
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Korn
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Bælgfrugter
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.
Kartofler
Her kan du bl.a. læse om ernæring, sundhed, bæredygtighed, tilberedning og smag, kvalitet og sikkerhed samt om kartoflens historie og opbygning.