Udskæringsplanche – sådan skæres grisen
01. marts 2017
Chefkonsulent
Puk Maia Holm-Søndergaard
Denne udskæringsplanche i A3 viser de mest almindelige grisekødsudskæringer med de anbefalede navne, der implementeres i detailhandelen fra 2017.
Få det bedste ud af grisekødet
Spisekvaliteten er påvirket af mange faktorer, som det fremgår her:
- Avl (race og køn)
- Opvækstbetingelser (foder, tilvækst og slagtevægt)
- Behandling på slagtedagen (transport og bedøvelse)
- Slagtning og køling (nedkøling og modning)
- Udskæring (emballage)
- Tilberedning (metode, tid og temperatur)
Find tilberedningsanvisninger for alle udskæringer på www.voresmad.dk
Ordrenummer 194689_306
Se også vores andre materialer om fødevarer...
Fødevarematricer - når fødevarer er mere end næringsstoffer
Fødevarematricer er et begreb indenfor forskningen der peger på, at den sundhedsmæssige effekt ikke alene kan tilskrives de næringsstoffer fødevaren indeholder.
Griseliv og grisekød - en bog om grisen
Her får du en arbejdsbog om grisens liv. Bogen dækker bl.a. emnerne: Grisenes adfærd, forskellige måder at holde grise på, og hvad der sker på slagteriet.
Udskæringsplanche om kalvekød
Denne udskæringsplanche viser ½ kalv parteret i de almindelige udskæringer. På bagsiden beskrives hvordan udskæringerne anvendes og tilberedes.
Udskæringsplanche af oksekød
Denne udskæringsplanche viser ½ okse parteret i de almindelige udskæringer. På bagsiden beskrives hvordan udskæringerne anvendes og tilberedes.
All in one - Fem skridt til bedre svinekød
Faktaark med kortfattet information om dansk svinekød og dyrevelfærd, kvalitet, fødevaresikkerhed, bæredygtighed - miljø og klima, samt leveringssikkerhed.
Grisen og Danmarkshistorien
Historikeren Else-Marie Boyhus fortæller om nogle retter, som vi har spist igennem århundreder, og som stadig ses på middagsbordet.
Kødets ernæringsmæssige betydning
Landbrug & Fødevarer giver her en gennemgang af kødets betydning for menneskets udvikling, kødets indhold af næringsstoffer og dets betydning i kosten.
Fakta om spisekvalitet af grisekød
Her får du en kort gennemgang af smagsnuancerne i grisekød, hvad der påvirker spisekvaliteten, og hvordan du tilbereder de forskellige udskæringer.
Hvem holder fest - dig eller bakterierne?
Denne lille plakat 'Hvem holder fest - dig eller bakterierne?' handler om hygiejne. Bestil eller download den her.
Stegning i ovn og på pande - mørt og ikke tørt
Dette materiale giver anvisning til hvordan du tilbereder kød i ovn og på pande, så du får den bedste smagsoplevelse. Bestil eller download det her.
Stegning på grill - mørt og ikke tørt
Dette materiale giver en anvisning til hvordan du tilbereder kød på grillen, så det bliver mørt og saftigt. Bestil eller download det her.
Okse- og kalvekød: smag, ernæring og tilberedning
Heri findes den vigtigste viden om okse- og kalvekødets mange gode smagsnuancer, tilberedningsmuligheder og næringsstoffer.
Viden om bæredygtige måltider
I materialet får du en mere nuanceret viden om principperne bag en bæredygtig kost.